17.5 C
Belgrade
sreda, 18 maja, 2022

DRŽAVA KRIJE: Migranti koji su mučili ženu– u bekstvu! (FOTO)

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Ma koliko vlast i mediji pokušavali da prikriju ono što se pre nekoliko dana dogodilo u prihvatnom centru za migrante u Bogovađi kod Lajkovca, kada su razulareni i izuzetno agresivni migranti uz najstrašnije pretnje smrću naterali službenika Komesarijata za izbeglice i migracije da poljubi prostirku za molitvu, na pomolu je novi skandal u vezi sa ovim slučajem.

Naime, kako se vidi iz vanrednog obaveštenja Policijske stanice u Lajkovcu upućenog svim policijskim upravama u Srbiji, pomenuti počinioci više krivičnih dela su u bekstvu. Pitanje glasi kako su oni napustili prihvatni centar i sada se nalaze ko zna gde u Srbiji, kao i ko je za to odgovoran? Podsećamo da se, iako su u pitanju maloletnici, radi o počiniocima niza krivičnih dela (Prinuda, Zlostavljanje i mučenje i Povreda ugleda zbog rasne, verske, nacionalne ili druge pripadnosti).

Postavljamo vrlo jasna pitanja ministru policije Aleksandru Vulinu i Ministarstvu unutrašnjih poslova: da li su počinioci ovih krivičnih dela u bekstvu, kako je do toga došlo i da li su zbog toga alarmirane sve policijske uprave u Srbiji? Da li je tačno da su migranti u prihvatnom centru u Bogovađi nekoliko dana i pre ovog incidenta uništavali imovinu u ovom prihvatnom centru?

migrant,
- Advertisement -

Srpski pokret Dveri je uvek apelovao da treba pomoći izbegličkim porodicama u nevolji koje beže sa ratom zahvaćenih područja, jer smo i sami stradalnički narod čiji su pripadnici više puta morali da beže sa svojih vekovnih ognjišta zbog ratova.

Sa druge strane, ako želimo da se zovemo ozbiljnom državom, ne smemo dozvoliti da bilo ko zloupotrebljava gostoprimstvo u našoj zemlji i ugrožava bezbednost građana Srbije, a posebno ne onih koji svakodnevno rade sa migrantima i pomažu im. Pozivamo nadležne državne organe da pod hitno pronađu i procesuiraju počionioce ovih krivičnih dela, kao i da im zbog toga bude uskraćen boravak u našoj zemlji, odnosno da budu deportovani po hitnom postupku.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti