6.6 C
Belgrade
četvrtak, 28 oktobra, 2021

DRŽAVA I PRIVATNICI U ZLOČINAČKOM PODUHVATU: Ubijaju i truju ljude u Srbiji, otimaju im kiseonik!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

V. F. (61) uhapšen je zbog zloupotrebe državnog položaja – kao zaposlen u republičkoj Upravi za šume, omogućio je da se poseku zdrava stabla belog bora da bi se prodala i da bi grupa saradnika zaradila. Policija je uhapsila i M.P. (44) zaposlenog u privrednom društvu „Avium“ Malo Crnje i D. A. (36) odgovorno lice privrednog društva „Pinus S.C.“ Surdulica, osumnjičene za krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica.

Osumnjičeni V. F. tereti se da je u oktobru 2019. godine, u okviru savetodavne posete Osnovnoj školi „Sveti Sava“ u mestu Božica kod Surdulice, koja je vlasnik parcele na kojoj se nalaze beli borovi ukupne količine 313 metara kubnih stabala, na površini 2,42 hektara, konstatovao da je došlo do sušenja ovog drveća na celoj površini i preporučio da se iseku sva stabla, što nije bilo u skladu sa realnim stanjem, piše 021.rs.

M. P. se sumnjiči da je za potrebe ove škole izradio sanacioni plan na osnovu koga je naloženo da se sva stabla belog bora, koja su inače prve i druge klase, poseku i prodaju sa umanjenom vrednošću na količini i kvalitetu.


D. A. je potom, kako se sumnja, isekao drveće iako je znao da je količina veća u odnosu na procenu sanacionog plana, prikazavši manju količinu, čime je oštetio školu za iznos 838.505 dinara.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti Višem javnom tužilaštvu u Nišu. Državna i privatna sprega su uhvaćeni u jednom od hiljadu koruptivnih dejstava.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti