9.8 C
Belgrade
petak, 24 septembra, 2021

Dragoslav Bokan oštro osudio vlast u Crnoj Gori: ,,Ovo predstavlja udar na Boga i na Crkvu, pokušaj cepanja svake veze između Crne Gore i Srbije’’! (VIDEO)

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Dragoslav Bokan, srpski režiser i književnik je na ,,Srpskom radiju Čikagu’’ govorio na temu nemilih događaja u Crnoj Gori .

,, Ovo predstavlja direktan udar na Boga, na Crkvu, na verska osećanja, verske slobode i ljudska prava ne samo Srba već i svih drugih vernika u Crnoj Gori  koji su sada naterani da se odreknu svoje vere, i da daju državi da preuzme naše hramove, crkve, svetilišta kao da je reč o nekim ,,građevinama’’ koje se nacionalizuju kao 1945. godine’’- izjavio je Bokan.

- Advertisement -

Takođe je naveo da je nova vlast koju reprezentuje Milo Đukanović izrasla iz komunističke vlasti, gde se narodu zabranjuje ispovedanje vere. Takođe poredi Crnogorsku pravoslavnu crkvu sa ,,Hrvatskom pravoslavnom crkvom’’ koja je osnovana u vreme Drugog svetskog rata.

,,Blago’’ reagovanje vlasti u Srbiji na događaje u Crnoj Gori Bokan je opravdao činjenicom da patrijarh Irinej, Mitropolit crnogorsko- primorski  i predsednik Srbije ne mogu da reaguju neposredno jer su obuhvaćeni diplomatskim pristupom. Ali navodi snažnu reakciju  Ministra odbrane i pojedinih medija kao indikaciju da je ipak vlast stala u odbranu ,,svetinja’’.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti