17.4 C
Belgrade
nedelja, 26 juna, 2022

DRAGOSLAV BOKAN: F4 ABA lige u Podgorici! Evo i parova!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Prema pravilima takmičenja trebalo je da se odigra još jedno kolo osnovnog dela prvenstva i posle njega plej-of. No, kako epidemiološka situacija sprečava klubove da se u skorije vreme vrate na parket rodila se ideja da bi korisnije bilo organizovati Fajnal for kako bi se sezona u ABA ligi završila, a regionalno košarkaško takmičenje dobilo prvaka.

Samo što se onda postavlja pitanje – gde?

- Advertisement -

Odgovor nudi Dragan Bokan, predsednik Budućnosti, uveravajući da je dvorana „Morača“ u Podgorici najbolji izbor ukoliko se čelnici lige odluče da u takvom formatu privedu takmičenje kraju. I za to ima argumente koji izlaze iz okvira sporta.


Pozdraviću i čestitati ljudima koji vode medicinski deo borbe protiv virusa korona u našoj zemlji. Tu imamo rezultate među najboljima u Evropi. Imajući to u vidu, trend da imamo smanjen broj oboljelih na dnevnom nivou, sve govori da bi Crna Gora mogla najbolje proći u regionu. Budućnost i Podgorica su spremni, ako se saglase drugi klubovi i ako situacija sa epidemijom bude povoljna, jer je to ipak sada najbitnije, da organizujemo Fajnal for ABA u Podgorici. U junu, julu, septembru, nebitno. Država Crna Gora i Koordinacioni odbor u okviru Ministarstva zdravlja ulivaju poverenje da možemo organizovati takav događaj. Naravno, bez prisustva publike“, podrobno je objasnio Bokan na stranicama Arene, sportskog podlistka Pobjede.

Prema njegovim rečima, već u sredu, odmah posle vaskršnjih praznika, ideju će predstaviti svim kluboivima ABA lige na video-konferenciji.
„Ono što je sigurno je da Partizan želi da se sezona završi konstatovanjem trenutnog stanja na tabeli. To mu odgovara. Budućnost želi da igra, jer jedino kroz igru može biti šampion. Crvena zvezda sve propušteno u ovoj sezoni traži da nadoknadi kroz završnicu. U ovom trenutku slobodno mogu reći da, za nas, četvrto mesto u ABA pripada Mornaru. Predložiću da u završnici polufinala budu Partizan – Mornar i Budućnost Voli – Crvena zvezda“.

- Advertisement -

Bokan dodaje da je „Budućnost kooperativna“ i da želi da se „na terenu, gde je jedino, realno i pošteno, dobije šampion ABA lige“-
„Nismo u situaciji da nekome možemo da poklanjamo godine perspektive, da to bude bez igre. To bi nekorektno bilo i da je Budućnost prva. I sigurno se onda ne bi složili ni Partizan, ni Zvezda, ni bilo koji drugi klub“.

alt= ABA liga

Jasno se može zaključiti da mu smeta način na koji, preko medija, poslednjih sedmica, „komuniciraju“ predstavnicim preostala dva kandidata za titulu: Partizana i Crvene zvezde.
Spekulacije koje slušamo skoro svakodnevno, a koje dolaze isključivo sa jedne adrese, iz Beograda, nisu interes regionalne košarke. Niti primerene aktuelnoj situaciji. A razumem i želju Partizana, legitimna je, ali nije ispravna“.

Predsednik Budućnosti je dodao da će se već u ponedeljak čuti i sa prvim čoveko Evrolige, Đordijem Bertomeuom.
„Taj razgovor će mi dodatno pojasniti situaciju. Ako se Evroliga ne završi, imaće velike finansijske probleme. Očekujem da će i sam Bertomeu i menadžment i generalni sponzori uraditi sve, da se nađe način da se sezona takmičenje kompletira. U slučaju da se ne odigra završnica Evrolige i da to povuče da nijedna liga nema prohodnost ka evropskoj eliti, onda ni završnica ABA lige nema smisla. Sve dok ABA ima tu prohodnost, svaki klub treba da se bori da se završnica ABA odigra“, naznačio je Bokan.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti