7.6 C
Belgrade
četvrtak, 6 oktobra, 2022

DRAGAN ĐILAS I SSP: Savršeni projekat Aleksandra Vučića i službe!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Ako je neko u svojoj karijeri bio gradonačelnik Beograda (2008-2012), zatim ministar bez portfelja zadužen ni manje ni više nego za Nacionalni investicioni plan (2007-2008), a pre toga direktor Narodne kancelarije predsednika (2004-2007) i kao šlag na tortu predsednik Košarkaškog saveza Srbije od 2011 do 2016 godine(za vreme vlasti SNS-a) onda se postavlja pitanje koliko su tačne optužbe o ogromnoj svoti novca koju vlast Aleksandra Vučića stalno na teret stavlja Draganu Đilasu.

Uz sve to treba dodati i da se Đilas bavi biznisom još od po Srbiju veoma teške 1995te godine kada je svoju prvu firmu registrovao u Češkoj, na svog kuma, a sada lidera nekakvog pokreta pod nazivom “Oslobođenje” Mlađu Đorđevića, koji se spletom okolnosti u ulozi raznih savetnika nalazio u vrhu Dosovskog režima tokom cele njihove vladavine. Uticaj Dragana Đilasa u takozvanim “opozicionim” medijima je obavijen velom tajnosti ali se suštinski ne dovodi u pitanje jer od svih opozicionih aktivnosti Nova S, N1, portal Direktno i ostali uživo prenose samo konferencije za štampu njegove Stranke slobode i pravde, dakle isto ono što Vučić radi na Pinku i Tv Hepiju.

- Advertisement -

Njegov boravak u dosovskoj vlasti, što u okviru Vlade Srbije što kao gradonačelnika obeležile su i sporne privatizacije, izgradnja preskupog mosta na Adi, tender za uvođenje sistema Bus Plus i puno toga nenavedenog. Međutim ko se seća, a uglavnom se svi sećaju, svuda gde je Đilas posredovao i sve što je on tada organizovao bilo je pod posebnom lupom javnosti zbog velikog broja nepravilnosti i špekulativnih radnji.

Dragan Đilas-idealni opozicionar, san svake vlasti

Zato danas, umesto iščekivanja pravosnažne presude kojom bi se stavila tačka na sumnje u poreklo imovine Dragana Đilasa, režim Sns-a je uspeo da istovremeno naglasi ali i obesmisli ove sumnje što stalnim napadima radi diskreditacije a što potrebom da kroz te i takve napade putem svojih medija upravo Dragana Đilasa pozicionira kao nosioca opozicionih aktivnosti kako bi na taj način, stvarajući referendumsku atmosferu na relaciji Đilas-Vučić ili eventualno Marinika-Vučić, uspeli da sebi obezbede bolju startnu poziciju u izbornom procesu ali i da za prva lica opozicije postave najkompromitovanije likove srpske opozicione scene čije bi šanse da Vučića pobede makar i u fer izbornim uslovima bile minimalne, da ne kažemo nepostojeće.

A zašto je to tako? Pa zamislite bilo kog građanina Srbije koji bi i pored svog nezadovoljstva, lošeg života i ukinutih sloboda pristao da svoju budućnost poveri upravo onim ljudima koji su od 2000-2012 godine postavili temelje ovog nakaradnog sistema a zatim svojim bahatim, pljačkaškim i vazalnim odnosom prema vođenju države i doveli samog Vučića na vlast što tajnim osnivanjem Srpske napredne stranke kako bi se razbila Radikalna stranka, što beznađem u koje su ovu državu uveli u periodu od 2000-2012.

- Advertisement -

I zato ne čudi što, s pravom, mnogi opoziciono orijentisani birači ističu upravo ono što i sam Vučić želi da oni zaključe, a to je da nade za suštinske promene nema jer oni koje Sns forsira kao opoziciju i oni koji se putem opozicionih medija nameću kao lideri te iste opozicije i koji bi te promene trebali da donesu, u narodu zbog svojih “grehova iz prošlosti” izazivaju isti a možda i veći otpor i gnušanje čak i od samog Aleksandra Vučića.

Ne treba zaboraviti da su stotine hiljada ljudi u Srbiji ostali bez posla, radnog staža i plata pa samim tim i budućnosti zahvaljujući upravo kliki okupljenoj oko Dragana Đilasa i dosovskoj vlasti u kojoj je on bio jedan od glavnih kreatora svih dešavanja počevši od privatizacija pa sve do takozvanih investicija.

Marinika Tepić Čobanu-adut opozicije ili njen kamen oko vrata

Uz Dragana Đilasa, koji je više bio usresređen na biznis i one segmente vlasti u kojima se okretala velika suma novca, Marinika Tepić Čobanu, sadašnja glasnogovornica Đilasovog SSP-a, a nekada dosovska pokrajinska sekretarka za sport i omladinu iz budžeta AP Vojvodina finansirala je razne LGBT seminare, projekte a na kraju i udžbenike o reporduktivnom zdravlju dece i insistirala na njihovom uvođenju u nastavu na teritoriji Vojvodine zbog, kako je navela, preventivnog uticaja kad je reč o očuvanju zdravlja mladih. Međutim namera je naravno bila sasvim drugačije prirode pa je sadržaj tih udžbenika promovisao homoseksualizam u osnovnim školama.

Osim toga, kao pripadnica rumunske nacionalne manjine nikada nije imala sluha za zločine koji su se nad Srbima dešavali na prostoru bivše Jugoslavije.

Doduše, za razliku od poimanja opsega srpskih žrtava bila je veoma aktivna na afirmaciji takozvanog “genocida” u Srebrenici što kroz javne nastupe što kroz potpisivanje raznih rezolucija i deklaracija kojima se srpski narod stigmatizuje kao zločinački Republika Srpska kao genocidna tvorevina sa upitnom budućnošću.

Потпис Маринике Тепић Чобану(претпоследњи) на антисрпској резолуцији о Сребреници

Potpis Marinike Tepić Čobanu(pretposlednji) na antisrpskoj rezoluciji o Srebrenici

Uvidevši da je ovo veliki teret koji SSP nosi sa sobom i koji ga onemogaćava, da čak i preko fiktivnog kvazi nacionalnog pokreta “Oslobođenje” njegovog kuma Mlađe Đorđevića, zatim udruženja “Naši” Ivana Ivanovića ili sada preko Direktorke takozvanog Centra za geostrateške studije Dragane Trifković, uđe u nacionalno orijentisan deo biračkog tela Dragan Đilas i SSP posegnuli su za pravdanjem i maskiranjem postupaka svoje saborkinje Tepić a kako to izgleda, kao i kako pritom izgleda izraz lica Marinike Tepić možete pogledati u videu ispod:

Borko Stefanović-levičar optužen za špijunažu Srbije

Još jedan lik koji je takođe dobar spomenik vremena koje je za nama, a sada jedan od perjanica SSP-a, Borko Stefanović takođe je imao svoju veliku ulogu u vlasti Demokratske stranke i Dosa. Tačnije, u Vladi Mirka Cvetkovića bio je politički direktor u Ministarstvu spoljnih poslova Republike Srbije i šef pregovaračkog tima za pregovore sa tzv Republikom Kosovo.

Kako je i o čemu pregovarao najbolje znaju građani južne srpske pokrajine. Interesantno je da oni koji danas optužuju Vučića za apsolutnu kontrolu medija(što se inače ne dovodi u pitanje), zataškavaju činjenicu da je za vreme njihove vlasti bilo nemoguće u medijima čuti pravu istinu o dešavanjima na Kosovu i Metohiji jer je i njihov tadašnji šef, Boris Tadić, apsolutistički držao sve medije pod kontrolom, a društvene mreže nisu bile zastupljene kao sada pa je pristup informacijama na neki način bio možda i teži nego sada. A sada je, da se razumemo, poražavajući za jedno evropsko demokratsko društvo u 21. veku.

Stefanovićev bratski pozdrav sa Nato vojnikom
Vrlo važna stvar koja se i dalje drži u fioci jeste krivična prijava protiv Borka Stefanovića pod optužbom za špijunažu i državnu izdaju.

Depeša američke ambasade iz decembra 2007. godine govori da je gospodin Stefanović izneo detalje tajnog plana vlade Srbije koji je trebao da stupi na snagu u slučaju jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova.
Nejasno je kako će Đilas i SSP ispeglati i zataškati i ovu aferu kada dođe na dnevni red u jednom trenutku. A doći će.

SSP-šahovski potez Aleksandra Vučića

Zato, gotovo sigurno, majstor propagande Aleksandar Vučić, gurajući u prvi plan najopskurnije likove poput Pilje i Kebare da na skupštinskim zasedanjima i u medijima napadaju Đilasa, Tepićku, Stefanovića zapravo svesno kreira stav javnog mnjenja u kome prosečan birač konstatuje da je ekipa oko Aleksandra Vučića strašno loša ali istovremeno strepi i opire se eventualnom dolasku na vlast bivših frakcija Dos-a, praveći tako od neodlučnih birača ili nove apstinente ili nove birače Srpske napredne stranke, jer na osnovu svih istraživanja Vučić dobro zna da je korpus birača koji bi glasali za Dragana Đilasa veoma mali bez obzira što je broj onih koji su protiv Vučića neuporedivo veći.

Izborom najmanjeg preseka skupova između različitih profila opozicionih birača, tj pozicioniranjem Dragana Đilasa ili njegove Marinike Tepić Čobanu, Vučić je faktički zadao samrtni udarac opoziciji (barem onoj na čijem čelu budu bili Dragan Đilas i Marinika Tepić) jer po svim istraživanjima javnog mnjenja, čak i u drastično gorim uslovima života opozicioni korpus birača u najvećoj meri nikada ne bi podržao ovu plejadu bivših otporaša i agenata stranih službi kao ljude koji bi ovu državu mogli da vode. Barem ne u broju dovoljnom za promenu vlasti.

Da li je Dragan Đilas svesno deo ove igre?!

Na kraju se postavlja pitanje, da li je Đilas kao neko ko poput Aleksandra Vučića svakodnevno radi istraživanja javnog mnjenja svestan svoje stvarne popularnosti kao i popularnosti njegove prve pratilje Marinike Tepić i da li ako je svestan (a naravno da jeste jer se kao inženjer i biznismen u brojeve i matematiku izuzetno dobro razume) zna da je on zapravo ventil režima na boci pod pritiskom. Njegova i uloga njegove stranke u ovom sistemu upravo i jeste da povremeno i privremeno kroz besciljne proteste i nastupe u svojim medijima izduva nezadovoljstvo naroda i na taj način Vučićevom režimu omogući nesmetano funkcionisanje do naredog talasa nezadovoljstva i pritisaka na vlast Srpske napredne stranke.

Takođe, svesno, Dragan Đilas, Marinika Tepić i SSP, možda i u dosluhu sa režimom, prvi otvaraju veoma važne afere obacujući ih na taj način kao neosnovane s obzirom na to koliku težinu ima što njihova reč, što mediji koji ih protažiraju, misleći pre svega na televizije N1 i Nova S.

Dobar primer za to je otvaranje seks afere u slučaju Dragana Markovića-Palme koja je Vučiću poslužila samo za disciplinovanje svog koalicionog partnera, jer je neki ozbiljniji otpor naroda po ovoj temi bio nemoguć zbog nedostatka autoriteta onih koji su aferu potencijalno otvorili. Pod nekom hipotetičkom pretpostavkom da je ova afera i tačna, Dragan Marković Palma imao je sreće što je istu otvorila ekipa SSP-a na čelu sa Tepićkom i Đilasom jer je ba taj način obesmišljeno sve u vezi sa njom.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti