DR. ŽUJOVIĆ: Lustracija za sve botove koju grickaju državni novac

Obavezno pročitajte

Živimo u pohlepnom svetu. Pohlepni smo i sami. Danas pričamo o novcu i moći. Ima li bolje podloge od ove pesme? Rage Against The Machine i dalje, braćo i sestre. Baci kamenje na sistem. Sa albuma The Battle of Los Angeles iz 1999. Rage zatvaraju Wall Streat uz sve prisutnu kameru Michaela Moorea. Spot je proglašen najboljim u rock kategoriji na godišnjoj dodeli nagrada MTV-ija. Novac, novac, i samo novac…
Šta Pokret Za sve moje ljude ima da vam poruči? Lustracija i Zakon o poreklu imovine.

Dva neophodna poteza ukoliko želimo totalni reset društva. Lustracija koja bi obuhvatala period od 1990. do danas. Za sve političke stranke koje su imale anticivilizacijski pristup društvu. Za ratne huškače, lažne četnike, lažne mesije, lažne levičare i lažne desničare devedesetih. Za zalizane lignjoslave dvehiljaditih. Za one koji su branili BIA-u. Za one koji su prodavali naše cementare budzašto u zemlji koja je tek trebala da se gradi. Za ortake kontroverznih biznismena iz Surčina i Zemuna. Za sve one koji su nam pristup Evropi okačili kao šargarepu ispred nosa, a ponašali se kao da smo džamahirija.


Lustracija koja je personalizovana. Sa dokazima koji su dokumentovani i neporecivi. Za ličnosti i stranke. Lustracija koja nije osveta normalnih u ovoj zemlji, već zaštita našeg potomstva od zla. Koje je duboko u ovom društvu. Za botove svih strana koji grickaju državni novac a kuckaju po stranačkoj tastaturi. Otkaz i trajna zabrana rada u javnom sektoru. Lustrirani ne mogu da budu ni članovi lovačkih udruženja. Doživotno.

- Advertisement -

A onda prelazimo na novac. Da vidimo vaše poreske prijave. Da vidimo poreklo novca. Kako živite u takvim kućama, vozite takva kola a plaćate tako niske poreze? Za to će nam biti potrebno mnogo sposobnih i školovanih ljudi. Makar ih uvezli iz Nemačke, Francuske, Italije. Dok se taj proces ne završi – čuvaćemo vaše pasoše kod nas. Na svaku prijavu ili pokrenut postupak, prvo oduzimamo putne isprave. Od oduzetog novca pravimo fond. Za pomoć svakom punoletnom licu. Momku od 20 godina oni su krali dve godine. Čoveku od 50 krali su 32 godine. Sistemski, sistematično i do poslednje kapi krvi.

Nema ovde politike. Ovde ima samo pravde. Da bi ovo društvo bilo kakvo treba da bude, korupcija mora da bude zauzdana na do 5%. Kilometar našeg autoputa ne može da košta kao da je probijan kroz Himalaje. Ne može da se ne zna koliko je novca dato za spomenik, za vakcine, za respiratore. Dopuni spisak po svom nahođenju… Ne mogu pevaljke da prazne opštinske budžete dok se bolnice i škole urušavaju. Na šta nam liče autobuske i železničke stanice po Srbiji?

Dolaskom Pokreta u mogućnost, liberalnom kapitalizmu ćemo da vidimo leđa. Država mora da bude korektivni faktor svakom kartelskom udruživanju. Možemo da ih jurimo i danas po slovu zakona, ali to niko ne radi. Ako se sećate, Dinkić je svojevremeno pričao kako će dolaskom više stranih banaka ovde zavladati kompeticija, tj da će se utrkivati sa što boljim uslovima. Kako se završila i ova njegova bajka? Tako što su drugari seli za sto i dogovorili se, osnovano sumnjam. I kartelski uveli kamatne stope koje ni zelenaši iz našeg sokaka nisu imali.

Gde god se vidi takav problem – država mora da reaguje. Seljaci Zapadne Srbije su žrtve hladničara? Nude im se bezobrazno niske otkupne cene? U priču uđe država ili opština sa svojom hladnjačom i poštenom otkupnom cenom. Korekcija. Da li to ugrožava naše opredeljenje za privatnom inicijativom? Naše mišljenje je da ne ugrožava. Samo sprečava parazitsko otimanje para. Naših para. Taj seljak ako ne dobije dovoljno para kupovaće manje. Manje će trošiti za đubrivo. Manje goriva. Manje garderobe. Manje hrane.

Da li je ovo jedini mogući put? Naravno da nije. Možemo da nastavimo i dalje po starom. Ali ne kukajte kada vam legne plata. Znajte da ste dobili duplo manje od onoga što ste trebali da dobijete. Tu razliku su pojeli paraziti i lopovi. Ne vredite vi manje od svog kolege u Evropi, već mangupi u našim redovima grabe više. Gledajte to i dalje nemo ili uradite nešto.

So raise your fists and march around, Just don’t take what you need

I’ll jail and bury those committed, And smother the rest in greed

Dragi prijatelji, pomozimo ljudima koji su ostali bez posla zato što su imali obraz i kičmu. Sav prikupljen novac će biti upućen ljudima koji su egzistencijalno ugroženi zbog nehumanih reakcija režima. Pokažimo solidarnost prema ljudima koji su u životu napravili samo jednu grešku – bili su časni.

Raiffeisen banka AD

Dinarski 265000000576857940

Devizni RS35265044000005631664

SourceNova RS

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu