DR PETROVIĆ: Vučić će završiti kao Đukanović, evo šta će se desiti!

Obavezno pročitajte

Petrović o padu Vučića

U emisiji „Dvadeset i pet minuta“, koju na jutube kanalu Srbin.info vodi dr Dragan Petrović, tema je bila prestrojavanje na patriotskoj opozicionoj sceni Srbije. Petrović ukazuje da će sada doći do fundamentalnog preuređenja ove strane političke opozicije u Srbiji.

„Demokratska stranka Srbije, Šešeljeva SRS i stranka Velje Ilića, su u izuzetno velikoj krizi (Ilićev pokret faktički ugašen), a ove stranke su zauzimale značajan prostor u patriotskoj opoziciji, čak u periodu dužem od četvrt veka. Pored pokreta Miše Vacića koji koketira sa režimom, i Zavetnika koji nisu daleko od toga, pojavljuje se čitav niz novih organizacija koje su suštinski opozicione prema režimu.

- Advertisement -

Zapravo samo iz ovog spektra, alternativa postojećem neoliberalnom ekonomsko-socijalnom modelu, nekritičkom puzanju ka EU, predaji Kosova i Metohije i defanzivnoj politici prema demografskom problemu i migrantskom pitanju, može se koncepcijski suprotstaviti samo originalna patriotska opozicija sa razrađenim alternativnim ekonomsko-socijalnim programom i kvalitetnim stručnjacima koji to mogu realizovati, te neukaljanim vršenjem vlasti i korupcijom stručnim i moralnim ljudima. Pored Dveri i Dosta je bilo, formiraju se na ovom spektru nove organizacije“.

„Proteklih par sedmica došlo je do formiranja novih političkih pokreta, delom od Šešeljeve SRS, a u pitanju su i sasvim nove organizacije. Pokret Oslobođenje formirao je Mlađa Đorđević. Od Šešeljeve SRS su se odvojile dve snažne grupacije i formirale dva pokreta. General Božidar Delić, zajedno sa Nemanjom Šarovićem formirao je novi politički pokret („Vera, ljubav, nada“). Sa njima je i vlasnik KTV televizije iz Zrenjanina, Danijel Radić, koji je do nedavno bio i poslanik SRS u pokrajinskom parlamentu, i zbog sukoba sa Šešeljem napustio stranku uoči izbora u maju ove godine“.

„Drugu frakciju bivših radikala, ali i uglednih ličnosti iz društva i politike, formirao je Miroslav Šolević, naziv je Srpski nacionalni preporod. Zajedno sa njim su bivši radikali Vasiljević, Jovičić, Nikola Đukanović. Specifičnost ovog pokreta je u nizu uglednih pojedinaca „u drugom ešalonu“ koji će se tek predstaviti javnosti“.

„Pokret svesrpskog ujedinjenja na čijem čelu je dr Petrović, formiran u decembru 2019, nakon izrade ekonomskog programa i političke platforme koja je odštampana u više desetina hiljada primeraka i predstavljena javnosti pssu.rs te stručnog jezgra više profesora Univerziteta i uspešnih privrednika, formirao je niz opštinskih odbora i povereništva u Nišu i regiji južne Srbije, Bačkoj Palanci i drugim mestima Srbije“.

Petrović je dalje govorio o činjenicama manje poznatih široj javnosti o pokretima i organizacijama koje predvode Slobodan Dimitrijević, Vladan Glišić, Mirko Jović, dr Jovana Stojković i dr.

Ostavite komentar

Najnovije objave

SANU MULJANJE SEDMI DEO: JADNI MIODRAG TABAČKI, MORALNI PIGMEJ, BESKIČMENjAK I KOSTIĆEV POKORNI SLUGA

U utorak, 4. aprila, u 18 sati, u Galeriji nauke i tehnike SANU biće otvorena izložba „U glavnoj ulozi...

Još priča na sličnu temu