DR PETROVIĆ: Evo šta globalisti spremaju Srbiji nakon izbora u SAD! (VIDEO)

Obavezno pročitajte

U svojoj emisiji na Jutjubu, dr Dragan Petrović je ove sedmice uzeo dve aktuelne teme. Prva su epilog izbora predsedničkih u SAD, a druga je postignuto primirje uz posredstvo Rusije u sukobu Azerbejdžana i Jermena oko Nagornog Karabaha.

petrović,

Kada su u pitanju Predsednički izbori u SAD, oni i nakon njihovog formalnog završetka nisu okončani, pošto formalno nisu završeni, zbog niza nepravilnosti i žalbi Donalda Trampa. Petrović je ukazao na proceduru žalbenog procesa i promocije novog predsednika SAD, kao i suštinske i opravdane primedbe koje Tramp ima. Petrović je ukazivao i zašto je Trampov reizbor u srpskom interesu.

Kada je u pitanju primirje u Nagornom Karabahu ono zapravo je poraz Jermena, bez obzira što je zahvaljujući Rusiji, sprečena potpuna katastrofa. Prozapadni premijer Pašnjan koji je došao na vlast preko obojene revolucije glavni je vinovnik ovakvog stanja sa jermenske strane. Sa druge strane mešanje Turske, temeljno pripremanje za revanš Azerbejdžana već godinama, njegova ekonomska snaga i brojnost stanovnika u odnosu na Jermene, su sledeći bitni faktori. Najzad i Rusija je, stiče se utisak verovatno trebala da pokuša da spreči ovaj sukob, mada mnoge okolnosti govore da to nije bilo ni malo lako.

Sa druge strane Aleksandar Vučić plaši stanovništvo Srbije zamrznutim konfliktom, po uzoru na Karabah. Stvari su potpuno suprotne, jer je premijer Jermenije odrekao se podrške Rusije i doživeo krah u svojoj politici, čija je kolateralna šteta jermenska strana. Vučić ne sme da se odriče Rusije i dovodi sprsku stranu u tešku situaciju, da projektori nezavisnog Kosova, a to je NATO strana dokrajči srpsku poziciju, ako prekinemo ozbiljnu saradnju sa Rusijom i Kinom.

SourcePravda

Ostavite komentar

Najnovije objave

JENS STOLTENBERG: Rusija na proleće pokreće veću ofanzivu

BRISEL - Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg rekao je danas da se Alijansa plaši da će na proleće doći do...

Još priča na sličnu temu