DOSTA KORONA DIKTATURE: Ulice gore, tuku ljude, sukob policije i BESNOG NARODA!

Obavezno pročitajte

U centru Kopenhagena u nedelju je došlo do sukoba između naroda, koji su protestovao protiv vladine korona diktature i policije u punoj opremi za suzbijanje demonstracija.

korona diktatura


Na trgu ispred Gradske skupštine Kopenhagena više govornika je ocenilo da su restrikcije potpuno nesrazmerne sa opasnošću od zaraze i stepenom smrtnosti od kovida i da ugrožavaju osnovna ljudska prava i slobode.

Nakon govora, demonstranti su, sa upaljenim navijačkim bakljama i uzvikujući parole, pokušali da sa trga krenu u protestnu šetnju prema glavnoj šetačkoj zoni Stroget, gde ih je policija zaustavila, a specijalci su intervenisala palicama, tukli su narod (bilo je i mnogo žena) i potiskivali ljude jer su odbili da se raziđu.

- Advertisement -

Restrikcije u Danskoj podrazumevaju da su zatvorene sve kulturne i sportske ustanove, tržni centri, kafići, restorani, zanatske i uslužne radnje, osim apoteka i prehrambenih prodavnica, a firme i javni sektor su pozvani da organizuju rad od kuće, dok službe za brigu o starim licima, kao i obdaništa, rade normalno.

Ostavite komentar

Najnovije objave

DF USTUPIO 140 BILBORDA JAKOVU MILATOVIĆU: Da pobjedimo Đukanovića, glasamo za Jakova!

Predsednički kandidat Pokreta Evropa sad, Jakov Milatović, dobio je otvorenu podršku od strane velikog broja političkih organizacija i dojučerašnjih...

Još priča na sličnu temu