21 C
Belgrade
nedelja, 3 jula, 2022

DOSTA IM JE PREVARE I LAŽI: Radnici „Laste” počeli štrajk glađu

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Ko lažno optužuje, a ko glumi žrtvu i iznosi neistine, po svemu sudeći, pokazaće tek predstojeće sedmice. Jer, ne stišava se sukob koji je pre nekoliko nedelja počeo između grada i Saobraćajnog preduzeća „Lasta”, a koji je kulminirao posle optužbi prestonice da ovaj prevoznik ozbiljno krši ugovorne obaveze u prevozu putnika na prigradskim i lokalnim linijama. Juče se zvanično i zaoštrio stupanjem u štrajk glađu radnika „Laste” u centrali ovog preduzeća na auto-putu Beograd–Niš. Više od 60 njih, kažu, odlučilo se za ovaj korak, uz najavu drugih kolega da će im se i oni priključiti. Glavni razlog za to je, kako su nam rekli, što danima iz grada iznose neistine na rad ovog preduzeća koji drži brojne prigradske i lokalne linije u Beogradu.

Razlog su, ističu, i neistine i istine koje je izrekao zamenik gradonačelnika Goran Vesić na račun „Laste”. Radnike ovog preduzeća, naglašavaju, posebno vređa što mnogi nisu želeli i našli za shodno da čuju i njihovu stranu priče. Potvrđuju da je tačno to što je Vesić rekao da ovo preduzeće živi od grada, ali, dodaju, ne kao parazit, već svaki dinar zaradi tako što poštuje sve ugovorne obaveze sa prestonicom.

- Advertisement -

– Da, građani mladenovačke opštine se voze jako loše, ali ne iz razloga koje je gospodin Vesić izneo bez ikakve analize, već zbog manjeg broja polazaka u odnosu na broj putnika. Svako ko misli da je 126-127 polazaka dovoljno za prevoz 16.000 do 18.000 putnika ima ozbiljan problem sa matematikom – naglašavaju zaposleni „Laste” dodajući da je tačno da vozila ovog preduzeća ostaju u kvaru, ali ne zbog starosti, već zbog preopterećenosti.

Radnici „Laste”, koji su se juče okupili zbog svega toga i drugih izjava na račun ove firme, od drugog čoveka glavnog grada zahtevaju izvinjenje. Traže i povećanje broja polazaka između centra grada preko auto-puta ka Mladenovcu, ali i razgovor sa gradom. Ukoliko budu bili ignorisani, kako najavljuju, radikalizovaće protest.

– Imamo podršku građana i putnika, oni razumeju ovaj problem. Zato ako ne bude bilo reakcije, ima nas toliko da možemo sa 30 do 50 autobusa da dođemo pred Skupštinu grada – kažu okupljeni na protestu i ističu da zasad nije ugrožen proces rada niti prevoz putnika.

- Advertisement -

I ponavljaju – podaci koje danima grad iznosi o neodržanim vožnjama na prigradskim linijama i drugim navodnim propustima „Laste” nisu tačni i za to postoje dokumentovane činjenice.

- Advertisement -
SourcePolitika
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti