ĐORĐEVIĆ: Da li je Tačijev dosije završio u Prištini?

Obavezno pročitajte

Predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević otkrio je danas nove detalje u vezi sa aferom curenja dokumenata o zločinima OVK. Podsetimo, Đorđević je juče preneo informaciju da su dokumenti i zahtevi Međunarodnog suda za zločine OVK, koji su upućeni organima Srbije, završili u Prištini. Spekuliše se da se radi o 11 000 dokumenata.

„Nakon pokretanja ove afere, osim medijskih napada od strane SNS, dobili smo još mnoštvo informacija od časnih ljudi iz domaćih institucija i službi, koji su se javili da potvrde priču. Oni su nam ukazali na još neke od detalja u vezi sa dokumentima koji su se volšebno našli u Prištini“, kaže Đorđević.

Prema tim informacijama, ističe Đorđević, neizvesna je sudbina dosijea Hašima Tačija, bivšeg predsednika tzv. Kosova i jednog od lidera OVK:

- Advertisement -

„Pitam direktno Aleksandra Vučića, da li je tačno da je u Prištini završio kompletan Tačijev dosije na više stotina stranica, prikupljan još od ranih devedesetih?“

Tači je bezbednosno zanimljivo lice još od 1993. godine.

„On je tada postao član Dreničke grupe i učestvovao u prvim terorističkim napadima na srpske policajce i civile. Na osnovu tog dosijea je 1997. u odsustvu osuđen na deset godina zatvora, a 2003. je podignuta optužnica naših organa za genocid. Sigurno je da se u Tačijevom dosijeu nalaze dokazi koji bi doprineli da se ovaj zločinac osudi“, objašnjava lider Oslobođenja.

Đorđević ukazuje da je albanska strana uz pomoć predatih dokumenata unapred saznala sve delove optužnice protiv lidera OVK i da su na vreme mogli da uklone dokaze. Podseća da je glavni tužilac Džek Smit nedavno upozorio da na Kosovu traje organizovano zastrašivanje svedoka.

„Takođe, informacije koje smo dobili su nam ukazale i na mogućnost da su pojedini srpski funkcioneri umešani u transakcije dokumenata. Da li je istina da je umešan predsednik jednog skupštinskog odbora iz redova SNS?“, pita Đorđević

Đorđević kaže da još uvek nisu dobili odgovore na pitanja o vezi između dokumenata koji su završili u Prištini i ukidanja optužnice Milanu Radoičiću, kao i o „ulozi Tonija Blera, Vučićevog savetnika i njegove supruge Čeri Bler, čiju advokatsku kancelariju Hašim Tači angažuje za odbranu, a koja je od nedavno i konsultant srpske vlade?“

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu