DONALD TRAMP: Sukob u Ukrajini rešiću za 24 sata

Obavezno pročitajte

Sukob u Ukrajini „treba da se završi odmah“, izjavio je bivši američki predsednik Donald Tramp, ponovivši svoju tezu da je spreman da se postigne rešenje za samo 24 sata.

Tramp je dodao da smatra da Ukrajina može biti uništena za godinu i po dana, ako sukob ne bude rešen.

- Advertisement -

„Ne mogu da zamislim šta može da se desi za to vreme. Suština je da rat mora da se zaustavi, jer se Ukrajina uništava“, naglasio je Tramp.

On je nagovestio da ukrajinska kriza „možda neće biti rešena pre izbora“ za predsednika Amerike 2024. godine, a politika administracije aktuelnog američkog lidera Džoa Bajdena preti „trećim svetskim ratom“.

„Neverovatno je da mi (na vlasti) imamo ljude koji ne znaju šta rade. Međutim, ako se (konflikt) ne reši, rešiću ga sam – za 24 sata sa (Vladimirom) Putinom i (Vladimirom) Zelenskim.

To će biti veoma jednostavni pregovori, ali neću otkrivati u čemu će se sastojati, jer u tom slučaju neću moći da sprovedem svoj plan. To nikada neće uspeti“, rekao je Tramp u intervjuu za „Foks njuz“.

SourcePolitika

Ostavite komentar

Najnovije objave

Američki ambasador optužio Srbe za nasilje na Kosovu i Metohiji i napad na NATO vojnike

Američki ambasador na Kosovu Džef Hovenijer optužio je na svom Tviter profilu Srbe za eskalaciju nasilja na severu Kosova. On...

Još priča na sličnu temu