20.7 C
Belgrade
četvrtak, 6 oktobra, 2022

DOMINACIJA RUSKE VOJSKE NA TERENU: Likvidirano 230 ukrajinskih vojnika, oboren MiG-29 sa američkim raketama

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Oružane snage Rusije su u pravcu Nikolajev-Krivi Rog za dan uništile 23 tenka, 27 borbenih vozila pešadije, 14 drugih oklopnih vozila i devet kamiona sa mitraljezima velikog kalibra. Likvidirano je više od 230 ukrajinskih vojnika, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Veliki gubici Ukrajine u pravcu Nikolajev-Krivi Rog doveli su do toga da u bolnicama u Nikolajevu i Nikolajevskoj oblasti nema slobodnih kreveta, kao i do nestašice zaliha krvi i lekova.

- Advertisement -

Ruska vojska je u Dnjepropetrovskoj oblasti oborila ukrajinski lovac MiG-29 koji je bio naoružan američkim protivradarskim raketama „Harm“, kao i dva jurišna aviona Su-25 u Hersonskoj oblasti. Vazdušno-kosmičke snage Rusije su oružjem velike preciznosti likvidirale preko sto ukrajinskih vojnika u Slavjansku i do 120 militanata u Konstantinovki u DNR.

Ruska PVO je u toku proteklog dana oborila 44 ukrajinske granate ispaljene iz američkog višecevnog raketnog bacača „himars“, kao i tri rakete „Točka U“. Oborena su tri ukrajinska drona u DNR i Hersonskoj oblasti.

- Advertisement -

Avijacija i artiljerija Oružanih snaga Rusije uništile su 53 ukrajinske artiljerijske jedinice, kao i ljudstvo i tehniku u 157 rejona. Takođe je uništeno šest skladišta municije u Nikolajevskoj i Zaporoškoj oblasti i DNR, kao i ukrajinsko skladište goriva u području Kramatorska. U DNR je uništen lansirni sistem sistema „Hajmars“ i likvidirano je do 30 ukrajinskih vojnika.

- Advertisement -
SourceSputnik
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti