22 C
Belgrade
sreda, 17 avgusta, 2022

DOKTORICA OTKAZALA POSLUŠNOST: Pobunila se protiv ludila, a sada joj prete otkazom!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Svaka kritika u Srbiji se skupo plaća, što je na svojoj koži najbolje osetila doktorica Gorica Đokić, predsednica Glavnog odbora Sindikata lekara i farmaceuta Srbije. Ona je tako govorila o uslovima rada u kovid bolnici u Batajnici i sa čim se zaposleni svakog dana suočavaju, a nakon tog javnog istupa je dobila opomenu pred otkaz ugovora o radu, obelodanio je Rade Panić, epidemiolog i predsednik SLFS.

Naime, doktorica Gorica Đokić je dala izjavu za Novu ekonomiju, gde je govorila kako se lekari bore, budući da imaju pravo na jedan skafander dnevno, dok unutrašnjost ove montažne bolnice nije na tako visokom nivou.

- Advertisement -

A šta je u tim izjavama doktorice bilo sporno?

Najpre, ona je istakla kako lekari moraju da se ponašaju, s obzirom na to da mogu da nose samo jedan skafander dnevno. To, kako je navela, mnoge primorava da ne odu ni na jednu pauzu.

– Sada vidim da sve kolege izbegavaju da odu na pauzu, da ne bi ostali bez skafandera. Ja se iskreno nadam da to neće da dovede do nekog oštećenja zdravlja – rekla je dr Gorica Đokić, a onda istakla koji su još problemi u Batajnici:Jedan skafander dnevno i lavabo na podu

- Advertisement -

– Nema mnogih stvari, od banalnih stvari. Meni je potpuno bilo šokantno da mi moramo flasterima da lepimo creva od kojih zavisi život pacijentu. Da ne možeš da nađeš maske, da morate da jurite sa odeljenja na odeljenje, da pokušate da nađete neku ispravnu masku ili neki „highflow“ aparat (aparat sa visokim protokom kiseonika, prim. nov.) Da pacijentu eksplodira flašica u high flow aparatu – istakla je doktorica.

I na kraju, naglasila je da je u lekarskoj sobi lavabo završio na podu…

– Lekarska soba sa gipsanim zidićem od par milimetara na koji je bio zalepljen lavabo koji je odvalio i zid i lavabo i sve. Ta lekarska soba na pinu 18 je dva puta dva bez prozora koja se deli sa kolegama iz poluintezivne nege 17. Kada nas je najmanje, četvoro nas je u prostoriji dva puta dva bez prozora.Dr Gorica Đokić FOTO: ATA ImagesDoktorica Gorica Đokić FOTO: ATA Images

Takav opis poražavajućeg stanja u zemlji koju nosioci vlasti iz milošte zovu „ekonomski tigar“, nije se mnogima svideo, pa je usledila opomena – i to pred otkaz.Rade Panić FOTO: PrintscreenRade Panić FOTO: Printscreen

To je obelodanio epidemiolog Rade Panić, inače predsednik Sindikata lekara i farmaceuta Srbije, oglasivši se na Tviteru.

– Zbog ovog članka je dr Gorica Đokić dobila opomenu pred otkaz ugovora o radu!!! Od direktorke dr Stašević Karličić. One sa četiri privatna doma za stare (predao sam dokumentaciju inspektorima, nema reakcije), a ujedno i direktorke bolnice „Laza Lazarević“ i člana Kriznog štaba – napisao je Panić na ovoj društvenoj mreži.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

1 KOMENTAR

Ostavite komentar

Najnovije vesti