DOKTOR PAROVIĆ: Prihvatanjem sporazuma Vučić je izveo državni udar

Obavezno pročitajte

Prihvatanjem teksta sporazuma o Kosovu koji je prvi put u javnosti zvanično objavljen na sajtu Evropske Unije i to tek nakon što je prihvaćen, Vučić je izvršio akt klasičnog državnog udara. Građani nisu dužni da prihvate to neustavno i protivzakonito stanje i shodno tome svi treba i da se ponašamo.

„Francusko nemački sporazum“ je po mnogo čemu katastrofalan po državne i nacionalne ineterse, a ključno je to što nas isključuje iz velikog pregovaračkog procesa koji će krenuti nakon završetka rata u Ukrajini, a u okviru koga će se definisati novi politički odnosi u svetu.

- Advertisement -

Srbiji sledi vrlo turbulentan period u kojem će se politička kriza u državi produbljivati. Vlast će odgovoriti povećanjem represija i gušenjem i ono malo preostale slobode u javnom prostoru.
Mi iz opozicije moramo odgovoriti jedinstvenim nastupom u cilju zaštite ustavnog poretka i saniranja posledica izvršenog državnog udara.

Snage nam jesu male, sujete nam jesu ogromne, podeljenost nikad veća. Ali je i odgovornost epohalna i upravo bi ona morala da prevagne jer u suprotnom i svi mi iz opozicije kao i građani koji su protiv ove vlasti snosićemo odgovornost.

Dr inž. Miroslav Parović, Narodni slobodarski pokret

Ostavite komentar

Najnovije objave

Akademik Nebojša Lalić na prodaju

Akademik Nebojša Lalić, koji se na predstojećim izborima za novo rukovodstvo SANU, kandidovao za novog generalnog sekretara Akademije, ponudio...

Još priča na sličnu temu