20.5 C
Belgrade
utorak, 3 avgusta, 2021

DOKTOR NESTOROVIĆ: Ako izdržimo naredne dve nedelje – „MI SMO NA KONJU“!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Pulmolog dr Branimir Nestorović savetovao je građane da ne paniče i istakao da će ova nedelja i sledeća odrediti šta će biti i dodao da ako nemamo trend da se udvostručava broj obolelih mi smo „na konju“.

-Veoma je važna brzina kojom se uvećava broj zaraženih, u Italiji se to dešavalo svaki dan. Ako računamo da svaki oboleli zarazi 2 oko sebe, onda se to strahovito brzo širi. Sada je došao trenutak, na početku treće nedelje, koji je najvažniji. U Koreji i Japanu pada broj obolelih, u Kini je praktično gotovo. Sada imaju pojavu drugog talasa – kazao je prof. dr. Branislav Nestorović sumirajući nove podatke oko epidemije.

- Advertisement -

Ako izdržimo udar ove, i eventualno četvrte nedelje, možemo da kažemo da je najteže za nama. Ova nedelja je ključna- dodao je on.

DOKTOR NESTOROVIĆ: Ako izdržimo naredne dve nedelje - "MI SMO NA KONJU"! 1

Nestorović kaže da je za nas bitno direktno izlaganje velikoj količini virusa, na predmetu je mala količina virusa, i dodaje da je dezinfekcija predmeta više psihološka stvar.

– Za nas je direktan kontakt važan, ako je neko oboleo, on vam da veliku količinu virusa, i onda je velika verovatnoća da se zarazite – dodao je on.

- Advertisement -
SourceInformer
- Advertisement -

Srodni članci

1 KOMENTAR

Ostavite komentar

Najnovije vesti