ĐOKOVIĆ NEDOVOLJNO DOBAR PROTIV TIMA! Preokrenuo, imao 4-0 u taj brejku i onda izgubio…(VIDEO)

0
566
Prvi teniser sveta Novak Đoković poražen je od Austrijanca Dominika Tima sa 7:5, 6:7, 7:6 (7-5) u polufinalu ATP završnog turnira u Londonu.

Na početku meča obojica tenisera su uspešno uspevala da sačuvaju svoje servis gemove. U prvom setu i Novaka i Tima je veoma dobro služio prvi servis, pa i kada bi posustajali u razmenema ,,izvukli“ bi gem ili asom ili servis vinerom. Ipak izgledalo je kao da je Novak nešto bolje ušao u meč pošto je u razmenama obično on bio taj koji je diktirao tempo, dok je Austrijanac imao par promašenih forhenda, ali i nekoliko odličnih vinera u gotovo bezizlaznim situacijama.

Onda pri rezultatu 5-5 u prvom setu Tim uspeva da iznudi prvu brejk loptu na meču i na kraju da je i iskoristi. Novak nije uspeo da vrati brejk i da izjednači rezultat, pa je Austrijancu pripao prvi set rezultatom 7-5.

Drugi set je ličio na kopiju prvog sa tim da je Novak pri rezultatu 4-3 i 40-30 imao brejk loptu, ali od brejka ga je delio jedan ritern koji je ipak za cantimetar bio predugačak. Tim je nastavio sjajno da servira i obično je on bio taj koji je branio svoj servis gem kako ne bi dozvolio taj prekopotrebni brejk za Novaka. Ipak nakon nešto više od sat i po vremena igre novak dolazi do dve set lopte pri rezultatu 6-5, ali Austrijanac opet hirurški preciznim prvim servisima uspeva da ostane u setu. 6-6 usledio je taj-brejk. Ovo je bio još jedan od ,,onih“ Novakovih taj-brejkova.

Dominik je imao 4 meč lopte od toga dve na svoj servis, ali Đoković jednostavno nije mogao da izgubi. Posle dva sata igre pri rezultatu 11:10 Novak Đoković je uspeo da iskoristi svoju petu set loptu (treću u taj-brejku) i uzme drugi set. Treći i odlučujući set su obojica tenisera igrala dosta povučeno, dobro su branili svoje servis gemove kao i u prethodnom delu meča.

I na kraju trećeg seta, seta bez brejk lopti usledio je drugu i odlučujući taj-brejk na meču. Sjajno je Novak započeo ovaj taj-brejk i iskoristio nervozu mladog Austrijanca da povede sa 4-0 na startu. Tim je zatim odgovorio sa svojih 6 vezanih poena i potpuno okrenuo ritam taj-brejka i došao do još dve meč lopte, poslednju je iskoristio i postao prvi finalista ovogodišnjeg završnog ATP turnira u Londonu.

Tim će u finalu će igrati protiv Rafaela Nadala ili Danila Medvedeva.

Ostavite komentar