ĐOKOVIĆ AMERIČKIM MEDIJIMA: Neću da mi na silu nešto stavljaju u telo

Obavezno pročitajte

Đoković o vakcinaciji

Novak Đoković, prvi reket sveta, verovatno poslednji put se osvrnuo na priču o vakcinaciji.

Srpski teniser je pre nekoliko meseci izjavio kako ne bi voleo da unosi nešto neprovereno u telo, te da bi morao da sasluša sve i dobro prouči eventualnu vakcinu za virus korona.

Novak ni u jednom trenutku nije rekao da je protiv vakcinacije, ali mediji su to tako protumačili, prenosi B92.

đoković,
World number one Novak Djokovic of Serbia resturns to Andy Murray of Britain during their ATP Dubai Open semi-final tennis match in the Gulf emirate on March 2, 2012. Murray won the match 6-2, 7-5. AFP PHOTO/MARWAN NAAMANI (Photo credit should read MARWAN NAAMANI/AFP/Getty Images)

„Video sam da su inostrani mediji malo izvukli iz konteksta tu moju izjavu, napisavši da sam potpuno protiv bilo kakve vakcinacije. Moj problem s vakcinacijom je ako me neko na silu tera da ubacim nešto u moje telo“, rekao je Đoković i dodao:

„To ne želim. Za mene je to neprihvatljivo, rekao je Đoković američkim medijima.“

Najbolji teniser sveta kaže da je siguran da u svetu postoje mnoge vakcine koje su sprečile širenje raznih zaraza.

„Nisam protiv vakcinacije jer – ko sam ja da pričam o vakcinama kada su tu stručni ljudi, medicinski radnici koji spasavaju ljude širom sveta? Siguran sam da postoje vakcine sa malim nuspojavama, a koje su pomogle ljudima da zaustave širenje infekcija po svetu“, zaključio je on.

Ostavite komentar

Najnovije objave

NASTAVAK OKRŠAJA IZMEĐU ČEDOMIRA STOJKOVIĆA I BOBANA BOGDANOVIĆA

Nakon javnih optužbi samozvanog političara Bobana Bogdanovića da je Čeda podmornica agent srpskih službi bezbednosti, usledila je žestoka reakcija...

Još priča na sličnu temu