-0.3 C
Belgrade
utorak, 7 decembra, 2021

DOKLE? Još jedan grad proglasio vanrednu situaciju

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Vanredna situacija

Pogoršana epidemiološka situacija izazvana širenjem virusa COVID-19.

Na predlog Štaba za vanredne situacije opštine Trgovište, predsednik opštine Trgovište proglasio je vanrednu situaciju na celoj teritoriji opštine Trgovište, zbog pogoršane epidemiološke situacije izazvane širenjem zarazne bolesti KOVID-19.

- Advertisement -

Zabranjeno je okupljanja u zatvorenom i otvorenom prostoru više od pet lica, ako nije moguće obezbediti fizičku distancu od dva metra i odgovarajuće mere lične zaštite.

U javnim parkovima i igralištima, kao i tokom vežbanja na otvorenom prostoru dozvoljeno je okupljanje do pet lica, uz odgovarajuće mere lične zaštite.

Vanredna situacija podrazumeva da se u svim zatvorenim prostorima obavezno nose zaštitne maske i poštuje fizička distanca.
Zabranjena je organizacija svečanosti kao i organizovanje sportskih i drugih zabavnih manifestacija.

- Advertisement -

Ograničeno je radno vreme ugostiteljskih objekata koji nemaju baštu i svih maloprodajnim objektima na period od 07.00 časa do 20.00 časova, dok ugostiteljski objekata koji imaju baštu u otvorenom delu objekta mogu raditi do 22.00 časova.

Predsednik opštine Trgovište Nenad Krstić kaže da je u poslednjih desetak dana u opštini potvrđeno petnaestak novih slučajeva, ali da brine broj ljudi koji imaju simptome ali se ne javljaju lekaru. On apeluje na građane da se pridržavaju mera kao i da se obavezno jave u Kovid ambulantu ukoliko imaju simptome.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti