3.5 C
Belgrade
nedelja, 5 decembra, 2021

DOKAZALI ISTINU: Dobili otkaz u JKP zbog izazivanje panika, SNS je jedini krivac, ne radnici!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Iako im je posao bio da otkriju istinu o malverzacijama u niškom Javnom komunalnom preduzeću „Gorica“ Zoran Jovanović i Rade Rašović ne samo da su dobili otkaze, već su dobili krivičnu prijavu za izazivanje panike i nereda. Sada su oslobođeni, jer je Osnovno javno tužilaštvo juče odustalo od gonjenja!

Pakao koji je trajao duže od dve godine je konačno okončan, a Jovanović sada pita nadležne organe da li će da gone one koji su počinili krivična dela, zbog kojih su ovi ljudi optuženi.

– Skoro tri godine trpimo pakao jer nas je grad Niš i tadašnji gradonačelnik Darko Bulatović imenovao kao članove komisije, koji bi trebalo da ispitaju rad JKP „Gorica“. Mi smo savesno uradili posao, otkrili da je ovo preduzeće oštetilo grad, za period 2017. godine, skoro milijardu dinara, sve dokumentovali i na kraju je tadašnji v.d. direktora preduzeća Igor Novaković podneo krivičnu prijavu, jer smo u medijima govorili o tim malverzacijama. Kada je Bulatović shvatio šta smo otkrili, pretio nam je, a u međuvremenu smo obojica i koleginica koja je bila sa nama, dobili otkaze – kaže Zoran Jovanović.Darko Bulatović FOTO: PrintScreenDarko Bulatović FOTO: PrintScreen

- Advertisement -

On dodaje da su optuženi za izazivanje panike i nereda, jer su u medijima govorili kako JKP „Gorica“ suprotno proceduri sahranjuje lica, koja su socijalni slučajevi u improvizovanim sanducima, koje prave od običnih dasaka.

– To je samo delić ogromnih malverzacija u preduzeću, koji je očito bio najzanimljiviji medijima. Zatim su iz konteksta izvlačili delove naših izjava i podneli nam krivične prijave. Zamenik osnovnog javnog tužioca Jova Tasić navodno je dve godine obrađivao predmet, na kraju nam podneo prijavu i sutradan otišao u penziju. Sada je taj optužni predlog odbačen, odnosno tužilaštvo je odustalo. I sada ja pitam da li će da se gone lica koja su počinila krivična dela koja smo mi dokazali – dodaje Jovanović.Groblje u Nišu FOTO: JKP Groblje u Nišu FOTO: JKP „Gorica“

Naglašava da je celokupan materijal sa svim dokazima, još pre dve godine, o malverzacijama u JKP „Gorica“ prosledio Specijalnom tužilaštvu za organizovan kriminal u Beogradu, koji ga je pismeno obavestio da su slučaj nakon detaljne provere prosledili Posebnom odeljenju Višeg tužilaštva u Nišu.

- Advertisement -

– Od tada to stoji u fioci i niko ne pominje. Da je ovo neka pravna država, mi bismo dobili ordenje jer smo otkrili prevare, ali smo završili sa krivičnim prijavama – zaključuje Jovanović.

Odluku tužilaštva smatra kao jedinu normalnu, s obzirom na sve dokaze koje su dostavili.

– Mi smo samo govorili istinu, podneli dokaze, otkrili kako su se izvlačile pare i oštetio gradski budžet, a pored krivične prijave koja je povučena, dobili smo i otkaze. Sada je to na Apelaciji – u najkraćim crtama objašnjava naš sagovornik šta se sve događalo u poslednjih godina.

Celokupan izveštaj koji su sačinili nikada nije dospeo u javnost, a Jovanović i Rašković kažu da od kako su govorili o nepravilnom sahranjivanju socijalnih slučajeva, to se nikada više nije ponovilo.

Ipak, izveštaj ostaje i nadaju se da će jednoga dana sve da dospe u javnost i da će se saznati kako je ovo preduzeće izvlačilo novac iz gradskog budžeta i oštetilo sve građane Niša. To sada zavisi od Višeg tužilaštva u Nišu.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti