20.8 C
Belgrade
četvrtak, 19 maja, 2022

DOK NAROD RADI ZA MINIMALAC, ONI DIVLJAJU: Evo šta voze čelni SNS ljudi po Srbiji!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Do skora tradicionalne „audije“ većina lokalnih saomouprava je zamenilo „škodinim modelima, uglavnom „oktavia“ ili „superb“. Odskače jedino Kragujevac čijem je gradonačelniku Nikoli Dašiću na raspolaganju „honda CRV“, a u gradskom voznom parku ima i „hondu accord“.

KRAGUJEVAC: Preferira se „honda“

U voznom parku Gradske uprave se nalaze 24 putnička vozila.Honda CRV se voza u KragujevcuHonda CRV se voza u Kragujevcu

- Advertisement -

Za potrebe gradonačelnika opredeljeno je vozilo marke „honda CRV“, proizvedena 2012 godine. Na tržištu „polovnjaka“ ovaju automobil vredi u različitim varijantama oko 35.000 evra.

Za prevoz drugih izabranih i postavljenih lica, opredeljena su vozila marke „BMW„ 2007. godište, „honda accord“ 2007 godište, „honda „accord“ 2010 godište i „citroen“ 2014 godište.Narode, ovo je vozni park naprednjaka (VIDEO)

Ostala vozila služe za potrebe Gradskih uprava, komunalna inspekcija, komunalna policija, protokol, investicije, komunalni poslovi…U Novom Pazaru dominira Škoda superb U Novom Pazaru dominira Škoda superb

- Advertisement -

NOVI PAZAR: Dominiraju „škode“

U voznom parku gradske uprave u Novom Pazaru ima 11 vozila. Prema podacima, koji su Danasu, dostavljeni iz Kabineta gradonačelnika Novog Pazara, najviše se koriste modeli marke „škoda“. Te marke je sedam od 11 automobila.

Vozila koja koriste funkcioneri i drugi zaposleni u upravi grada „stari su od jedne do 16 godina.

Najmlađe limuzine su dve „škode“, proizvedene i kupljene prošle godine. Automobilom „škoda kodiaq” vozi se novopazarski gradonačelnik. Cena ovog polovnog automobila se kreće oko 43.000 evra.Automobilom „škoda kodiaq” vozi se novopazarski gradonačelnikAutomobilom „škoda kodiaq” vozi se novopazarski gradonačelnik

Druga je “škoda oktavija”, koju koriste ostali zaposleni  u gradskoj upravi, vredi na tržištu polovnih automobila 28.000 evra.

Godine 2018. proizvedeno je vozilo “vv caravela”, a 2016. “škoda oktavia”.

Najviše automobile za potrebe zaposlenih u gradskoj upravi nabavljeno je 2014. godine. Tada su kupljena četiri vozila i sva su bile marke “škoda” . Tri “škode fabia” i jedna “škoda superb”.

“Ivek bus” je proizveden 2013. i od tada je deo voznog parka uprave grada. Automobil “opel antara” proizveden je 2007.godine.

Najstarija je “vv jetta” proizvedena 2006.godine

SUBOTICA: „Superb“ plaćen 32.392 evra

Iz Sekretarijata za opštu upravu i zajedničke poslove Gradske uprave Subotica navodi se za Danas da Grad Subotica, Gradska uprava trenutno u upotrebi ima 44 vozila, uključujući i „škodu superb“ koju koristi gradonačelnik.

Iz Sekretarijata za opštu upravu i zajedničke poslove navode da je nabavna cena vozila 2017. godine, koje koristi gradonačelnik Subotice Stevan Bakić, bila 32.392 evra sa PDV-om, a automobil je 2017. godište.Za Vučevića Golf 7Za Vučevića Golf 7

NOVI SAD: Za Vučevića „golf 7“ i „superb“

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević u slučaju potrebe za službenim vozilom na raspolaganju ima „golf 7“ iz 2013. godine (10.000 – 12.000evra) i „škodu superb“ iz 2009. godine (, navodi se u odgovoru iz Gradske kuće.

Cena „golfa 7“, kreće se između 17.000 i 25.000 evra, dok „superb“, prema podacima sa zvaničnog sajta tog brenda je skoro 27.000 evra.

Iz gradske uprave su nam dostavili i podatak da su sva službena vozila stara u proseku oko 12 godina, osim jedne „škode scala“ i „škode fabia“, koje su nabavljene 2019. godine. Nova „škoda scala“ košta 15.756 evra, dok je za model „fabia“ potrebno izdvojiti 13.992 evra.

Izuzev gradonačelnika, i članovi Gradskog veća koji su zaposleni u gradskim upravama u službene svrhe koriste automobile Službe za zajedničke poslove, kojoj organizaciono pripada svih 108 službenih vozila u Novom Sadu.

Od tog broja, samoj službi je na raspolaganju 37 vozila, dok 10 vozila koristi Komunalna milicija, 26 Gradska uprava za inspekcijske poslove, 7 vozila Gradska uprava za imovinu i imovinsko pravne poslove i 28 Gradska uprava za gradsko građevinsko zemljište i investicije.

NIŠ: Sotirovska slupala službeni automobil

Redakcija Danasa nije uspela da dođe do podataka koji su sve službeni automobili na raspolaganju gradonačelnici Niša Dragani Sotirovski jer je ona odbila da nam pruži odgovor, uputivši nas na njenu pres službu.

Pošto smo mi već pre desetak dana poslali pitanja njenoj službi, kao i Upravi za imovinu, u SMS poruci smo joj to rekli, ali ni posle toga nismo dobili nikakav odgovor.

Ono što se pouzdano zna da je Sotirovski prošlog leta mogla da vozi službenu “ škodu superb”, sa kojom se imala saobraćajnu nesreću 8. jula prošle godine na putu Niš-Aleksinac.

Ta nesreća bi ostala iza kulisa, da je nije obelodanila niška opozicija.

Posle napisa u medijima iz kabineta gradonačelnice su naveli da je Sotirovski upravljala“škodom“ registarskih oznaka NI 205 RR.

“ Tim vozilom raspolažu gradonačelnica i vozač, radnik Kabineta, a u zavisnosti od situacije, vrste i vremena događaja, vozilom upravljaju jedan ili drugi pomenuti zaposleni. Tog dana taj auto je kao učesnik u saobraćaju oko 11 časova učestvovao u lančanom sudaru. Službenim vozilom upravljala je gradonačelnica koja je toga dana išla na dvodnevni skup u organizaciji SKGO, kao kopredsedavajuća Zajedničkog konsultativnog odbora Komiteta regiona Evropske unije i Republike Srbije”, saopštio je tada kabinet.

Oni su napomenuli da je automobil kasko osiguran, kao i da je uviđaj uradila Saobraćajna policija PU Niš.

Međutim, iz Niške policije nikad nisu hteli da saopšte bilo šta povodom ove saobraćajne nesreće, kao i okolnostima pod kojima se dogodila.

Niška opozicija predvođena Strankom slobode i pravde, tada je optužila gradonačelnicu Niša da je “ pokušala da sakrije da je slupala službeni auto”. Tada su naveli da je šteta na službenim kolima oko 400.000 dinara.

- Advertisement -
SourceDanas
- Advertisement -

Srodni članci

1 KOMENTAR

Ostavite komentar

Najnovije vesti