0.9 C
Belgrade
petak, 21 januara, 2022

DODIK UZVRAĆA UDARAC, AMERIKA DRHTI: Uvešću i ja njima sankcije!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Član Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je da u 2022. godinu ulazi sa željom da Republici Srpskoj vrati ustavni položaj.

On je dodao da mu je glavni cilj da se povuče Zakon o negiranju genocida te, odluke Ustavnog Suda BiH, u suprotnom, neće se nikada vratiti u institucije BiH.

- Advertisement -

„Način na koji bi se mogli mi vratiti u zajedničke institucije, jeste da se iz pravnog prometa povuče, ukine, ili bilo šta da mu se desi“, rekao je Dodik, te dodao da treba povući i odluke Ustavnog suda BiH, upućujući na Zakon o poljoprivrednom zemljištu, i šumama u RS.

„Za nas je BiH velika nevolja“

Dodik je rekao da, ukoliko do toga ne dođe, predstavnici RS se “nikada neće vratiti u institucije BiH”. Dodik je dodao da narod koji živi u RS, svaki dan trideset godina živeo je za RS, zbog čega nije bilo lako slomiti Republikui Srpsku.

„Za nas je BiH velika nevolja, i velika regresija, niti je moguće napraviti nešto pozitivno. Zato mi kao sazreo narod imamo pravo da tražimo svoj status”, rekao je Dodik.

- Advertisement -

Iako nema nameru da aplicira za američku vizu, član Predsedništva MIlorad Dodik sarkastično predlaže da se u SAD i Veliku Britaniju pošalju izaslanici koji bi se borili protiv korupcije u tim zemljama.

Na pitanje o najavljenim sankcijama, Dodik je odgovorio:

„Šta mene pitate, znate da sam ja tamo. Pustite gospođu, ona je nedonošče u pitanju. Ali onda to rade muslimani i Amerikanci zajedno, kao i neki mediji koji su njihovi. Sankcije to je više njihova nemoć, ali je svakako indikativno da se Bisera Turković ponaša kao portparol tih subjektiviteta“, kazao je Dodik.

Verovatno će doći do sankcija

Predsednik SNSD je istakao da će vjerovatno doći do sankcija, kada je Amerika u pitanju, da se predstavnici ove zemlje ponašaju arogantno, te da to zadovoljava osobe poput ministrice spoljnih poslova BiH.

„To su njihove sankcije, nisu naše. Kaže da nisu sveto pismo. Nemam nameru da tražim vizu za Ameriku, pa makar mi sutra ukinuli sankcije“, rekao je Dodik, te dodao da je ne može zamisliti zemlju u kojoj se, kako navodi, poput Bisere Turković, ministri raduju sankcijama za svoje građane.

„Krajnje je vreme da počnemo imenovati specijalne izaslanike da se bore protiv korupcije u Americi, ili Britaniji, da počnemo uvoditi sankcije“, poručio je Dodik, dodajući da je to sarkastičan odgovor.

Dodik je najavio i da će i ove godine slaviti neustavni 9. januar kao Dan RS.

„Kada vidimo da muslimani organizuju proteste širom svijeta, važno je da pošaljemo poruku 9. janura“, rekao je Dodik, pozivajući građane Republike Srpske na proslavu 9. januara.

- Advertisement -
SourceB92
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti