Dodik uoči odlaska u Brisel: NATO bombardovanje se ne sme legalizovati

Obavezno pročitajte

Srpski član Predsedništva BiH, Milorad Dodik, izjavio je danas da se NATO bombardovanje i bacanje osiromašenog uranijuma ne sme legalizovati u moralnom smislu i istakao da uslovljanja neće slomiti stav RS o vojnoj neutralnosti.
U izjavi za Alternativnu tv, Dodik je uoči odlaska u Brisel rekao da sama činjenica da se radi o odlazećoj garnituri u EU, koja neće participirati u budućoj vlasti na nivou Evrope, svakako govori najviše o tome.

– Ali iz neke kurtoazije naravno i poziv toga ranga se ne odbija, biće to prilika da verovatno popričamo i o tome kakve su perspektive iz njihovog ugla. Oni su pokušavali i bili korektni u pogledu otvaranja mogućnosti za kretanje BiH ka Evropskoj uniji – rekao je Dodik.

- Advertisement -

Podsetio je da su iz Brisela početkom godine tražili samo nekoliko stvari, između ostalog da se formira vlast kako bi komisija koja je sada na izlasku mandata mogla da predloži članicama status za BiH.

– Daleko smo od toga, to je stvar isključivo lokalnog nivoa. Ono oko čega još postoji konsenzus u BiH jeste taj put kao EU. Za NATO put nema konsenzusa, ali za EU put ima, i Evropa to prepoznaje. Jasno su nam na početku rekli da njima nisu prioriteti NATO integracije, već isključivo evropske integracije – naveo je Dodik.

Dodao je da će u Briselu pričati o tome, i verovatno ćemo ponoviti iste priče u BiH, svima znane i poznate, o tome ko je šta učinio.

Dodik sa preostala dva člana Predsedništva BiH boravi danas u Briselu gde će prisuštvovati zajedničkoj večeri sa liderima zemalja zapadnog Balkana, na poziv šefice evropske diplomatije Federike Mogerini.

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu