Dodik pred Zidom plača poželeo nezavisnu Srpsku

Obavezno pročitajte

Jerusalim – Tokom višednevne posete Izraelu srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik obišao je Zid plača u jerusalimskom starom gradu, gde je, između ostalog, poručio da Srbi i Jevreji dele stradalničku prošlost, javlja RTRS. Dodik je obišao Zid plača u društvu izraelskog ministra za pitanje Jerusalima i nasleđa Zeva Elkina.

Običaj je da se na listiću papira napišu želje i molitve i da se stave u zid, a verovanje je da će se ostvariti. Dodik je ceduljicu s ispisanim željama stavio između kamenih blokova Zida plača.

- Advertisement -

Na pitanje šta je napisao, rekao je da je poželeo zdravlje i sreću za svoju porodicu i drage ljude.

„Druga želja je da Republika Srpska bude nezavisna”, dodao je srpski član Predsedništva BiH.

Dodik je posetu Izraelu ocenio kao uspešnu. Istakao je da Srbi i Jevreji dele stradalničku prošlost i da jedni od drugih mogu da nauče dosta, između ostalog i to kako očuvati svoju državu, identitet, kulturu i tradiciju, preneo je Tanjug.

Srpski član Predsedništva BiH juče se sastao s predsednikom Izraela Isakom Hercogom. Prethodno se susreo i s predsedavajućim Svetske cionističke organizacije Jakovom Hagoelom, koji mu je tom prilikom uručio priznanje.

Dodik sastao i s Haimom Bivasom, predsednikom Federacije lokalnih vlasti u Izraelu i gradonačelnikom Modina, grada pobratima Banjaluke. Razgovarao je i sa ministrom pravde i zamenikom premijera Izraela Gideonom Sarom.

Sastao se i sa jerusalimskim patrijarhom Teofilom Trećim, koji mu je uručio Orden Jerusalimske patrijaršije.

Ostavite komentar

Najnovije objave

IGRA JE GOTOVA! BORELJ I ESKOBAR DEMANTOVALI VUČIĆA: Sporazum o Kosovu je OBAVEZUJUĆI i BEZ njegovog POTPISA!

Nije prošlo ni 24 sata od sastanka u Ohridu, a predsednik Srbije Aleksandar Vučić pokušao je da ubedi javnost...

Još priča na sličnu temu