DODIK PORUČIO AMBASADI AMERIKE: Vaše mišljenje je mlaćenje prazne slame

Obavezno pročitajte

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je da je ponovljeni stav Ambasade Sjedinjenih Država o imovini dokaz da je Republika Srpska u pravu kada ne želi da komunicira s onima koji, kako je naveo, na najgrublji način skrnave Dejtonski mirovni sporazum.

„Pozivajući se na član 1 Ustava, Ambasada SAD ga zlonamerno delimično citira. U tom članu se navodi: „Republika Bosna i Hercegovina, čije je zvanično ime od sada „Bosna i Hercegovina”, nastavlja svoje pravno postojanje po međunarodnom pravu kao država, sa unutrašnjom strukturom modifikovanom ovim Ustavom i sa postojećim međunarodno priznatim granicama”. Ustav je precizno definisao tu unutrašnju strukturu i kaže: „Bosna i Hercegovina se sastoji od dva entiteta: Federacije Bosne i Hercegovine i Republike Srpske”. I tu je sve jasno napisano”, napisao je Dodik na Tviteru.

- Advertisement -

Dodik je to napisao reagujući na saopštenje Ambasade SAD u BiH da „državna imovina pripada državi”.

Dodik je naglasio da su pitanje imovine rešili Dejtonski mirovni sporazum i Ustav BiH i da sva imovina na teritoriji Republike Srpske pripada isključivo Republici Srpskoj, kao što i imovina na teritoriji Federacije BiH pripada isključivo Federaciji BiH, prenosi Tanjug.

„O tome neće i ne može biti bilo kakve rasprave. Ukoliko neko želi da razbije BiH, onda je nepoštovanje odredaba Ustava najbolji način”, naveo je Dodik.

Istakao je da Ambasada SAD u BiH nije ni pozvana niti ovlašćena od bilo koga da tumači Dejtonski mirovni sporazum, a pogotovo ne Ustav BiH, tako da njihovo mišljenje o imovini nije obavezujuće ni za koga.

SourcePolitika

Ostavite komentar

Najnovije objave

Đukanović upoznao Vučića na stadionu: On i njegov brat su se žestoko tukli sa grupom navijača

Vladimir Đukanović, poslanik iz redova vladajuće Srpske napredne stranke, otkrio je na koji način se upoznao sa predsednikom države...

Još priča na sličnu temu