11.9 C
Belgrade
četvrtak, 21 oktobra, 2021

DODIK AMERIČKOM DIPLOMATI: Jebe mi se za sankcije, to sam upoznao već!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Banjaluka – Član Predsedništva BiH Milorad Dodik odbrusio je specijalnom izaslaniku američkog predsednika Džoa Bajdena za Zapadni Balkan Gabrielu Eskobaru. „Želim da kažem da sam video jedno nekorektno postupanje Američke amabasade u Sarajevu koja je dala saopštenje povodom mog razgovora s gospodinom Eskobarom. Ja nisam bio spreman da izađem u javnost sa detaljima tog razgovora, ali imajući u vidu da su oni odlučili da kažu samo ono što su oni rekli, a vezano je za pretnje nekim sankcijama“, kazao je Dodik, a zatim pročitao i pokazao stenogram sa jučerašnjeg sastanka.

Eskobar: Moram reći da su nove sankcije prema Balkanu predviđene za one koji opstruišu politički, ali i prema onima koji maju korist od toga.

Dodik: Je*e mi se za sankcije. To sam upoznao već. Ako hoćeš sa mnom da razgovaraš nemoj mi pretiti.

- Advertisement -

Eskobar: To nije pretnja, ovo je činjenica.

Dodik: Šta god vi uradili, u redu to je vaša stvar, ali da se vratimo malo na ovu priču o retorici. To slušam već 20 godina, ovde pokušavate od nas da napravite poslušne ljude koji samo trebaju da pričaju ono što vama odogovara, a u suštini sve ovo što danas govorite, da je problem u BiH – to ste vi napravili, to su vase pogrešne politike, nisu naše …“.

Dodik je danas kazao i da će ovu reč koristiti uvek prema onima koji misle da mogu da prete sankcijama.

- Advertisement -


Kako je navedeno na Tviter nalogu Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Sarajevu, Eskobar je juče Miloradu preneo stav Sjedinjenih Američkih Država da su pretnje otcepljenjem antidejtonske i da građanima Republike Srpske ne nude ništa osim izolacije i ekonomskog očaja.

- Advertisement -
SourceInfoklix
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti