17.5 C
Belgrade
sreda, 18 maja, 2022

DO KRAJA JANUARA 4 VAKCINE: Picousti najavio, evo čime ćemo da vas rokamo!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Do kraja januara u Srbiji ćemo imati najmanje četiri vakcine protiv korona virusa, različitih svetskih proizvođača, najavio je predsednik Aleksandar Vučić.

Nakon što je Kina odobrila svoju protiv korona virusa za opštu upotrebu kompanije „Sinofarm“, Vučić je rekao da veruje da u narednim danima mogu da se očekuju isporuke prvih kineskih vakcina, kako bi ih naša Agencija pregledala i ispitala.

– Imaćemo i dve sa Zapada, razgovaraćemo i sa „Modernom“ i sa „Astrazenekom“, sa „Džonsonom“ – rekao je Vučić za TV Pink.

- Advertisement -

Podsetio je da je juče u Srbiju stigla ruska vakcina „Sputnik Ve“, čije će mnogo veće količine stići u narednom periodu, dok je još pre nje stigla Fajzerova vakcina.

– Važno je da napadnemo koronu, da bismo mogli da radimo, da izlazimo iz svega ovoga, da čuvamo živote i da se posvetimo napretku – istakao je Vučić.

On je dodao da je Srbija ove godine, zbog kovida 19, izgubila mnogo ljudi, i time platila strašnu cenu, ali i primetio da su država, a pre svega lekari u kovid sistemu, dali sve od sebe, radili i borili se protiv virusa, i da je zemlja uspela da, bude nešto uspešnija ili manje neuspešna u toj borbi, od drugih u regionu i Evropi.

- Advertisement -
SourceEspreso
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti