DO 60 EVRA U 3 KLIKA: Treba vam samo lična karta, ovo je postupak!

Obavezno pročitajte

Danas je počela dugo najavljivana prijava za 60, odnosno „30 plus 30“ evra, za koje svi punoletni građani Srbije mogu da se prijave putem Uprave za trezor.

Od 5. maja počeće i prijavljivanje putem kol-centra, s tim što će broj telefona biti naknadno objavljen. Još jednom podsećamo da se penzioneri i primaoci socijalne pomoći ne prijavljuju za ovu državnu pomoć, već će im novac automatski biti isplaćen 6, odnosno 7. maja.

Kako da podnesete zahtev ako se prijavljujete elektronski?FOTO: ShutterstockFOTO: Shutterstock

- Advertisement -

Postupak je vrlo jednostavan:

1. Kliknite OVDE bilo da se prijavljujete preko mobilnog telefona ili računara

2. Kada kliknete na prikazanu ikonu na kojoj piše „Prijavite se za pomoć od 30 + 30 evra“, bićete usmereni na stranicu za podnošenje zahteva;

3. Kliknite na crveni prozor na kojem piše „Podnošenje prijave“;

4. Dolazite do dela kada je u prijavu potrebno uneti podatke sa lične karte, odnosno JMBG (matični broj), broj lične karte i treba da odaberete banku u kojoj želite da podignete novac;

Važno obaveštenje: Ukoliko građani nemaju već otvoren račun u nekoj banci, izabraće banku prilikom prijavljivanja, kao što je bio slučaj sa prijavom za 100 evra prošle godine.

5. Nakon što ste uneli podatke, kliknite na opciju „Pošalji zahtev“, a onda će vas pitati da još jednom proverite podatke koje ste uneli, pre konačnog slanja (potvrđivanja).

Takođe, nakon obavljene prijave, možete proveriti svoj status. Osim toga, možete prijaviti i druge osobe iz svog okruženja, na primer, članove porodice.

Kako je istakao ministar finansija, Siniša Mali, svima bi novac (prvi deo od 30 evra) trebalo da legne na račun do 20. maja. Drugi deo se isplaćuje u novembru, ali se prijavljujete samo jednom.

SourceTelegraf

Ostavite komentar

Najnovije objave

KLEMEN GROŠELJ: Nasilje na Kosovu baš kad se priča o širenju EU, možda je odgovoran neko spolja

Poslanik Evropskog parlamenta Klemen Grošelj ocenio je da nije isključeno da je neki spoljni element ili neki element koji...

Još priča na sličnu temu