26.5 C
Belgrade
nedelja, 14 avgusta, 2022

FUKARO IZDAJNIČKA: Imate rok do 21. Juna da objavite faksimile svih 48 sporazuma koji ste sklopili sa šiptarskim teroristima!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Generalni sekretar pokreta Oslobođenje Nikola Kosović ponovo se oglasio saopštenjem, odgovarajući na jučerašnje tvrdnje predsednika Srbije Aleksandra Vučića da su objavljeni svi sporazumi iz pregovaračkog procesa sa Prištinom.

Podsetimo, pokret Oslobođenje je pre dva dana od direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petra Petkovića zatražio da javno objave sve potpisane sporazume, citirajući raniji Petkovićev navod da je potpisano ukupno 48 dokumenata.

„Lepo je što Aleksandar Vučić uzima u zaštitu Petra Petkovića i odgovara umesto njega, sigran sam da Petkoviću nije lako budući da je morao da promeni sve svoje stavove o Kosovu i Metohiji preko noći, pa se sigurno često zbuni. Ali odgovor nismo dobili“, ističe Kosović.

- Advertisement -

On navodi da pokret Oslobođenje ponavlja zahtev da se objave svi sporazumi jer, prema njegovim rečima, javnost mora da zna šta se potpisuje, pogotovo jer „Srbija više nema ni parlament, ni slobodne medije, ni funkcionalan Ustavni sud da to kontrolišu“.

„Pozivamo Vučića da ne vrda i da odgovori na pitanje. Ukoliko ne objave sve javno, pitamo ih šta kriju“, kaže generalni sekretar Oslobođenja.

On je citirao izjavu direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju od 13. januara ove godine, rekavši da se „Petković očigledno izlanuo“ kada je govorio o 48 sporazuma koje je ova vlast potpisala sa, kako kaže, ilegalnim institucijama u Prištini.

- Advertisement -

„Prirodno, pokret Oslobođenje će, kada dođe na vlast, poništiti sve one sporazume koji nisu u skladu sa Ustavom Srbije, Rezolucijom 1244 i interesima srpskog naroda“, zaključuje Kosović.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti