DMITRIJ PESKOV PORUČIO AMERIMA: Ne letite gde ne treba

Obavezno pročitajte

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov odgovorio je na optužbe iz Vašingtona u kojima se tvrdi da su ruski lovci navodno delovali „neekološki“ protiv američkog drona koji je pao u Crno more, te je poručio američkoj strani da „ne lete gde ne treba“.

Naime, iz SAD su ranije saopštili da su ruski lovci tokom jučerašnjeg incidenta u Crnom moru „neopravdano ispustili gorivo“ na dron, te da su zagadili more.

- Advertisement -

„Možda tamo nije trebalo da leti onaj ko ne treba? Tada bi sve bilo ekološki“, rekao je Peskov u intervjuu za televiziju „Rusija 1“.

Juče je Evropska komanda Oružanih snaga SAD saopštila da se ruski Su-27 „sudario“ sa američkim dronom MK-9 iznad Crnog mora, te da je bespilotna letelica pala u međunarodne vode. Navodno, ruski avion Su-27 namerno je ispustio gorivo na MK-9, zbog čega je propeler otkazao i dron je pao u međunarodne vode.

Nakon toga se oglasilo Ministarstvo odbrane Rusije koje je saopštilo da je američki dron MK-9 pao u Crno more tokom oštrog manevrisanja. Ruski lovci koji su podignuti radi presretanja nisu bili u kontakti s njim, niti su upotrebili oružje. Kako je objašnjeno, 14. marta ujutru američki dron MK-9 leteo je ka ruskoj granici sa isključenim transponderima, a ruski lovci su podignuti u vazduh da bi identifikovali uljeza. Usled naglog manevrisanja, dron je izgubio visinu i pao u vodu.

SourceSputnik

Ostavite komentar

Najnovije objave

MIROLjUB MILANOV KONTROVERZNI UČESNIK EMISIJE „PROVODADžIJA“ NA METI FEHLINGERA I STOJKOVIĆA

Nakon skandaloznih internet objava funkcionera EU Gunter Fehlingera (Gunther Fehlinger), našoj redakciji je obratio Miroljub Milanov iz Niša, koji...

Još priča na sličnu temu