DMITRIJ PESKOV: NATO je organizacija osmišljena za agresiju

Obavezno pročitajte

Severnoatlantska alijansa je prvobitno osmišljena za agresiju uprkos trenutnim izjavama o njenoj odbrambenoj prirodi, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov. Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu nedavno je izvestio predsednika Vladimira Putina da je NATO pojačavao svoje snage na istočnom krilu ili blizu zapadnih granica Rusije.

„Kažu da je NATO odbrambena organizacija. Ali, znate, da automat Kalašnjikov ostaje jurišna puška šta god da radite sa njom. Isto je i sa NATO. Oni su osmišljeni i kreirani i njegova arhitektura je prilagođena tome – biti agresivan. To je organizacija namenjena agresiji”, naveo je portparol Kremlja.

- Advertisement -

Moskva ima informacije da je oko Rusije uspostavljena mreža bioloških laboratorija koje razvijaju projekte za nove vrste biološkog oružja.

„Sada imamo informaciju da je, u stvari, u okviru ovog programa koji finansira Pentagon, stvorena čitava mreža biolaboratorija oko nas, širom Rusije, pa i oko Belorusije. (Mreža) radi ne samo na visoko opasnim patogenima, mikrobima i virusima, već i na projektima razvoja novih vrsta oružja, biološkog oružja koje ima za cilj da deluje na određene etničke grupe”, istakao je.

Portparol Kremlja smatra da je predsednik Putin, kako je rekao, „pravi brend zemlje”, i objašnjava da on ima ogromnu podršku Rusa.

„Mi imamo brend – Putina, to je zaista tačno”, rekao je Peskov na pitanje šta je brend za Rusiju.

On je istakao da je podrška Putinu od početka vojne operacije u Ukrajini porasla i da sada, kako tvrdi, „premašuje 80 odsto”.

SourcePolitika

1 COMMENT

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu