DMITRIJ MEDVEDEV: Zelenski ne želi da pregovara, jer se boji ukrajinskih nacionalista

0
15

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski ne želi da pregovara iz sebičnih razloga. Pregovori su za njega veoma opasni, jer se izuzetno boji ukrajinskih nacionalista, izjavio je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev.

„Zelenskom pregovori ne trebaju iz potpuno očiglednih sebičnih razloga. Štaviše, oni su veoma opasni po njega, o čemu je već bilo reči. Jer, ako ne prizna raspad Ukrajine, besmisleno je da sedne za pregovarački sto. A ako prizna – ukokaće ga sopstveni nacionalisti, koji su u sprezi sa vojnom vrhuškom i kojih se izuzetno boji. Šahmat“, ocenio je Medvedev.

Političar je takođe primetio da su od kijevskog režima svi umorni, naročito od neurotičnog Zelenskog, koji konstantno raspiruje strasti i iznuđuje još novca i oružja.
Medvedev dodaje da NATO i Evropska unija ne žele konačan raskid sa Rusijom i odatle pokušaji da se Kijev pogura ka pregovorima.

Pored toga, zamenik predsednika SB je zaključio i da kad je u pitanju raketni incident u Poljskoj, „neuspešne pokušaje da se napad pripiše Rusiji nije prihvatio niko, čak ni najokoreliji rusofobi – Poljaci“.

Prethodno je Zelenski izjavio da Rusija ne teži ka miru, već želi da osigura kratkotrajni predah u borbenim dejstvima.

Ruski mediji podsećaju da je Moskva u više navrata ukazivala na to da je spremna na pregovore ali da je Kijev taj koji, slušajući naređenja sa Zapada, odbija da sedne za pregovarački sto.

Ostavite komentar