17.1 C
Belgrade
ponedeljak, 26 septembra, 2022

DMITRIJ MEDVEDEV: Rusija ne želi da zatvara gas Evropi, ali je ona ušla u tok američke politike

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Rusija ne želi da zatvara gas Evropi, decenijama ga isporučuje, ali je Evropa ušla u tok američke politike. Ako Nemačka želi da kupi tečni prirodni gas u Kanadi, iako je to skuplje od gasa iz Rusije, neka kupuje, izjavio je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev.

„Mi ništa ne želimo da blokiramo. Mi smo decenijama isporučivali gas u Evropu. Evropa je bila zadovoljna i mi smo bili zadovoljni. To znači da bi odnosi trebalo da budu pragmatični. Međutim, ona je sada ušla u tok američke politike“, rekao je Medvedev u intervjuu francuskoj televiziji LCI.

- Advertisement -

On je podsetio na predlog SAD koji je nastao dok je Donald Tramp bio američki predsednik da se Evropljani snabdevaju tečnim prirodnim gasom.
„To je veoma skupo i skoro da je nerealno. Međutim, Evropa je sebe dovela do takve pozicije da ozbiljno razmatra tu varijantu.

Gas koji se transportuje gasovodom je mnogo jeftiniji, a tečni prirodni gas je veoma skup“, istakao je Medvedev. Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije je zaključio da je nemački kancelar Olaf Šolc otišao u Kanadu kako bi se dogovorio o isporukama tečnog prirodnog gasa, motivišući tako svoju želju time da je bolje kupiti gas u demokratskoj, bliskoj zemlji nego u Rusiji.

- Advertisement -
SourceSputnik
- Advertisement -

Srodni članci

1 KOMENTAR

Ostavite komentar

Najnovije vesti