DMITRIJ MEDVEDEV: Nisu nam potrebne tuđe teritorije, ali svoju zemlju nikome ne damo

0
32

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev čestitao je građanima Rusije Dan narodnog jedinstva sa porukom da će Rusija uvek štititi svoj narod i svoju zemlju.

„Rusija je ogromna i bogata zemlja. Nisu nam potrebne tuđe teritorije, svega imamo u izobilju. Ali tu je naša zemlja koja je za nas sveta, na kojoj su živeli naši preci i na kojoj danas živi naš narod. I koju nikome nećemo dati. Mi štitimo naš narod. Borimo se za sav svoj narod, za svoju zemlju, za svoju hiljadugodišnju istoriju“, saopštio je Medvedev na Telegramu.

Rusija se bori protiv onih koji je mrze i koji usađuju mržnju prema istoriji zemlje, dodao je on.

„Borimo se protiv onih koji nas mrze, koji zabranjuju naš jezik, naše vrednosti, pa čak i našu veru, onih koji usađuju mržnju prema našoj otadžbini. Protiv nas je danas deo izumirućeg sveta. To je grupa sumanutih nacista narkomana, ošamućeni i zastrašeni narod i veliki čopor pasa koji laje iz zapadne štenare“, istakao je Medvedev.

Rusija 4. novembra obeležava Dan narodnog jedinstva. Rusi se danas sećaju događaja iz 1612. godine kada su ustanici pod vođstvom Kuzme Minjina i Dmitrija Požarskog oslobodili Moskvu od poljskih osvajača. To je jedan od najdramatičnijih perioda u ruskoj istoriji, koji je postao simbol okupljanja naroda pred poteškoćama i spoljnim pretnjama. Dan narodnog jedinstva slavi se u Rusiji od 2005. godine.

Ostavite komentar