21.7 C
Belgrade
ponedeljak, 26 septembra, 2022

DMITRIJ MEDVEDEV: Niko neće dati nikakve „garancije“ ukrajinskim nacistima

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Niko nikakve „garancije“ neće dati ukrajinskim nacistima, saopštio je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev.

„Kijevska kamarila je iznedrila projekat „garancija bezbednosti“, koje su u suštini uvod u Treći svetski rat. Naravno, niko neće dati nikakve „garancije“ ukrajinskim nacistima“, napisao je on na svom Telegram kanalu.

- Advertisement -

Prema rečima Medvedeva, to bi maltene značilo da bi se na Ukrajinu primenjivao član 5. Severoatlantskog pakta.

Član 5. glasi: ako je jedna članica NATO-a žrtva oružanog napada, sve ostale članice Alijanse će ovaj čin nasilja smatrati oružanim napadom na sve zemlje NATO-a i preduzeti mere koje smatraju potrebnim.

- Advertisement -

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti je takođe rekao da bi dalje napumpavanje Kijeva oružjem moglo da dovede do prelaska vojne kampanje na drugi nivo. Prema njegovim rečima, tada zapadne zemlje neće moći da „sede u svojim čistim kućama i stanovima“, jer će se „sve oko njih rasplamsati“.

Kancelarija Vladimira Zelenskog objavila je u utorak nacrt bezbednosnih garancija Ukrajine, kao garante Kijev predlaže EU, SAD, Veliku Britaniju, Australiju i Tursku.

- Advertisement -
SourceSputnik
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti