DMITRIJ MEDVEDEV: Borelove tvrdnje o mogućnosti nuklearnog udara na Ukrajinu – paranoja

Obavezno pročitajte

Nedavne izjave visokog predstavnika Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Žozepa Borela ukazuju na to da zapadne zemlje nisu spremne da ponude sveobuhvatnu podršku Ukrajini, dovodeći svet na ivicu nuklearne apokalipse, rekao je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev.

„Tvrdnje o mogućnosti ruskog nuklearnog udara na Ukrajinu, koje je izneo Borel, nisu ništa drugo do ‘paranoja’. Ostavimo paranoju oko ruskog nuklearnog udara njegovoj savesti“, rekao je Medvedev, komentarišući Borelovu opasku da će Zapad dati moćan, ali nenuklearni vojni odgovor u slučaju ruskog nuklearnog napada na Ukrajinu, prenosi ruska agencija TASS.

- Advertisement -

Medvedev je ponovio da zapadne države ne mare nimalo za Ukrajinu i njen režim.

„Ne žele da im pruže sveobuhvatnu podršku. Štaviše, prekookeanski i evropski razbojnici definitivno ne idu da umru za njih u nuklearnoj apokalipsi. Zato će njihov odgovor biti pažljiv i uravnotežen. Ovo je drugo značenje Borelove opaske“, dodao je Medvedev.

Borel je u svom govoru na Evropskoj diplomatskoj akademiji u Brižu rekao da će „svaki nuklearni napad na Ukrajinu stvoriti odgovor“ od SAD, Evropske unije i NATO.

„Ne nuklearni odgovor, već tako moćan odgovor vojne strane da bi ruska vojska bila uništena“, dodao je on.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu