DMITRIJ MEDVEDEV: Amerika je sponzor međunarodnog terorizma; Vašingtonu potreban novi Avganistan

0
200

Oružje kojim Sjedinjene Američke Države snabdevaju Kijev, dospeće u ruke zločinaca širom sveta – Amerika, faktički, postaje sponzor međunarodnog terorizma, izjavio je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev.

On je istakao da Bela kuća nastavlja da nekontrolisano pumpa oružjem kijevski režim koji je u agoniji, bez obzira na njen nedavni fijasko u Avganistanu, iako Pentagon sve poriče.

„Bez obzira na prošlogodišnji fijasko sa ostavljenom vojnom tehnikom u Avganistanu, vrednom 85 milijardi dolara, Bela kuća nastavlja da nekontrolisano pumpa oružjem kijevski režim koji je u agoniji. Nije im prvi put da donose ovakvu odluku. Znači, kako je govorio Majakovski, to je nekome potrebno“, napisao je Medvedev na svom Telegram kanalu.

On je naglasio da je Sjedinjenim Državama potreban novi Avganistan, u koji se strmoglavo pretvara današnja Ukrajina. Kako je istakao „lopovski levak usisava sve skuplje oružje“.

Moguće formiranje međunarodnog organa za zaplenu američkog oružja

Medvedev je još predložio da se razmotri osnivanje posebnog međunarodnog organa za zaplenu američkog oružja koje se isporučuje Ukrajini, a koje neminovno pada u ruke terorista po celom svetu.

„Ne isključujem da ćemo kasnije, zajedno sa odgovornim zemljama, razraditi mogućnost stvaranja posebnog mehanizma za istragu ove trule priče sa oružjem. Moguće je i da će se promisliti o formiranju posebnog međunarodnog tela za zaplenu američkih poklona koji izbijaju čas ovde, čas tamo, napisao je Medvedev na svom Telegram kanalu, govoreći o isporuci američkog oružja Ukrajini.

Mir pod ruskim uslovima

Ruski zvaničnik je zaključio da će Rusija ostvariti sve postavljene ciljeve u Ukrajini i da će mir biti postignut pod ruskim uslovima, a ne uslovima onih koji cvile u Evropi i preko okeana.

„Profesionalni kradljivci oružja u Americi i Ukrajini dobro će napuniti svoje džepove. Teroristi i ekstremisti imaće još smrtonosnije oružje. Rusija će ostvariti svoje postavljene ciljeve. I biće mir. Ali, pod našim uslovima. A, nipošto pod onim uslovima o kojima pište u Evropi i preko okeana smetene politički impotentne ličnosti“, zaključio je on.

Ranije je zamenik šefa ruske diplomatija Sergej Veršinjin izjavio da je za Rusiju neprihvatljiva mogućnost snabdevanja Ukrajine zapadnim oružjem brodovima koji će, prema očekivanjima, prevoziti žito preko Crnog mora.

Specijalna vojna operacija u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.

Ministarstvo odbrane Rusije redovno naglašava da ruska vojska ne nanosi nikakve udare po gradovima Ukrajine: vojna infrastruktura se onesposobljava visokopreciznim sredstvima.

Ostavite komentar