DMITRIJ MEDVEDEV: Ako Rusija izgubi u Ukrajini – moguć nuklearni rat

Obavezno pročitajte

Dmitrij Medvedev, bivši predsednik Rusije i sadašnji zamenik šefa ruskog Saveta bezbednosti, upozorio je na nuklearni rat u slučaju poraza Rusije u ratu protiv Ukrajine.

Komentarišući predstojeći sastanak zapadnih i ukrajinskih zvaničnika u vojnoj bazi Ramštajn u Nemačkoj, Medvedev je na Telegramu objavio da očekuje da će se na njemu razgovarati o novim isporukama teškog naoružanja Ukrajini i udarnim sistemima.

Dodao je da niko nije razmišljao o izvođenju „elementarnog zaključka da poraz nuklearne sile u konvencionalnom ratu može izazvati izbijanje nuklearnog rata“.

„Nuklearne sile nisu izgubile velike sukobe od kojih zavisi njihova sudbina. I to bi svima trebalo da bude očigledno“, rekao je Medvedev.

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je u decembru prošle godine da ruska vojna doktrina dozvoljava samo odbrambenu upotrebu nuklearnog oružja, kao odgovor na spoljni napad.

Ranije je Medvedev, poznat po glasnim i ratobornim javnim istupima, izjavio da bi Moskva mogla da upotrebi nuklearno oružje radi odbrane.

SourceN1

Ostavite komentar

Najnovije objave

Rani radovi “Čede podmornice”

Propali advokat Čeda Stojković zvani "Čeda podmornica" u svojoj bližoj ali i daljoj okolini poznat je kao teški alkoholičar,...

Još priča na sličnu temu