DMITRIJ MEDVEDEV: Ako počne treći svetski neće se voditi tenkovima i lovcima

Obavezno pročitajte

„Odbrana Ukrajine, koja nikome u Evropi nije potrebna, neće spasiti oronuli Stari svet od osvete, šta god da se desi“, napisao je Medvedev, kritikujući pokušaje Zapada da opravda snabdevanje Kijeva oružjem navodnim sprečavanjem svetskog rata.

Naglasio je da se oni, ako počne treći svetski rat, neće voditi tenkovima i lovcima, već će se „tada sve definitivno pretvoriti u ruševinu“.

- Advertisement -

Medvedev se osvrnuo na izjave italijanskog ministra odbrane Gvida Krozeta koji je rekao da će treći svetski rat početi ako se ruski tenkovi pojave u Kijevu i „na granicama Evrope“. On tvrdi i da je oružje poslato kako bi se to sprečilo.

„Ruski zvaničnik je u isti red stavio i pozive Velike Britanije da Kijevu obezbedi sve oružje koje ima NATO. U strukturama moći Evrope nema mnogo budala“, napisao je.

„Susedi nadarenog ministra iz zlog maglovitog kraljevstva sa kompleksom imperije otišli ​​su još dalje. Kažu da svo naoružanje koje NATO ima treba ‘odmah’ da se dostavi Kijevu. I lovci, i stotine tenkova, kao i raketni sistemi velikog dometa jer je to jedini način da se spreči širenje Rusije i, naravno, svetski rat“, napisao je Medvedev, govoreći o odluci Velike Britanije.

Prema njegovim rečima, ništa više i ne treba očekivati od „preduzetnika sa nepotpunim visokim obrazovanjem i njegovih glupih komšija koji su se napumpali tokom pandemije upravo na svojim radnim mestima“, iako bi, dodaje on, duh Čerčila bio zadovoljan naslednicima.

SourcePolitika

Ostavite komentar

Najnovije objave

IGRA JE GOTOVA! BORELJ I ESKOBAR DEMANTOVALI VUČIĆA: Sporazum o Kosovu je OBAVEZUJUĆI i BEZ njegovog POTPISA!

Nije prošlo ni 24 sata od sastanka u Ohridu, a predsednik Srbije Aleksandar Vučić pokušao je da ubedi javnost...

Još priča na sličnu temu