ĐUKIN BAKLJAŠ PLAKAO NA SUĐENJU: Nisam hteo da ubijem malog Filipa!

Obavezno pročitajte

Suđenje Petru Rakočeviću (35) optuženom za ubistvo navijača Rada Filipa Lepojevića (18) 5. septembra prošle godine na Banjici, počelo je danas u Višem sudu u Beogradu.

Pored Petra na optuženičkoj klupi nalaze se i njegova dva rođena brata Radovan (38) i Uroš Rakočević (25) zbog sumnje da su mu pomogli prilikom izvršenja dela, a Uroš i zbog pokušaja ubistva.

Petar Rakočević plačnim glasom negirao je danas da je hteo da ubije Filipa Lepojevića i tvrdeći da je pištolj sam opalio pošto je Filipa, prethodno tim pištoljem udario u glavu, braneći se od njegovog napada.

Inace pomenuti pištolj je pripadao ubijenom, a Petar je danas ispričao da mu ga je, on prethodno izbio iz ruke udarcem i potom ga uzeo sa zemlje.

Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

U svojoj odbrani dalje je ispričao da su par dana pre ovog događaja on i njegov brat Uroš napadnuti i izbodeni nožem u jednom lokalu na Banjici od strane Luke K. i Ivana N. koji se u trenutku ubistva nalazio u kolima sa ubijenim Lepojevićem.

Njegov brat Radovan u odbrani je potvrdio Petrov iskaz i dodao da je video kako Petar kupi nešto sa zemlje, nakon čega je čuo pucanj i izašao iz kola misleći da je njegov brat ranjen.

Pored auta je zatekao Lepojevića kako leži na asfaltu i Petra pored njega.

Najmljađi Rakočević, Uroš ispričao je sudu da je video Lepojevića kako vadi pištolj iz pojasa na leđima i kreće ka Petru, zbog čega iz straha za bezbednost svog brata uzeo Petrov pištolj iz torbe i izašao iz auta.

Dok se kretao ka Petru uočio je Aleksu Ð. koji je, kako je rekao, sedeo u drugom automobilu na mestu vožača i tražio nešto ispod volana.

Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

“Uplašio sam se misleći da traži oružje i pucao na njega kao znak upozorenja. Onda me je Aleksa uhvatio za ruku u kojoj je bio pištolj pa sam još jednom opalio i pogodio ga u butinu”, ispričao je Uroš Rakočević.

Suđenje će biti nastavljeno 17. januara, kada bi trebalo da svedoče oštećeni Aleksa Ð. i Ivan N.

Inače ovom događaju prethodio je napad na dvojicu braće Rakočević, Petra i Uroša koji su tada zadobili više ubodnih rana nožem. Tim povodom u toku je istraga Višeg javnog tužilaštva u Beogradu protiv Luke K i drugih.

Prema optužnici braća Rakočević su 5. septembra prošle godine, na Banjici svojim vozilom preprečili vozilo marke “Polo”, nakon čega su dotrčali sa hirurškim maskama i kačketima do auta u kojem su se nalazili Filip Lepojević, Aleksa Ð. i Ivan N.

Petar je prvo pistoljem udario Aleksu koji je sedeo na vozačevom mestu i naredio Lepojeviću da izađe iz auta nakon čega ga je usmrtio hitcem u glavu.

Potom je, kako sumnja tužilaštvo, najmlađi brat Uroš ispalio dva hica i tom prilikom teško ranio Aleksu Ð. u nogu, nakon čega su pobegli sa lica mesta.

Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Petru se pored teškog ubistva, na teret stavljaju i krivična dela ugrožavanje sigurnosti i neovlašćena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Njegov najstariji brat Radovan se tereti za krivično delo pomaganje u teškom ubistvu, dok se Urošu na teret stavljaju krivična dela teško ubistvo u pokušaju i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Tri brata su uhapšena istog dana i od tada se nalaze u pritvoru.

Kako je Nova.rs već pisala, Petar Rakočević je predsednik desničarskog udruženja „Sve u slavu božiju“, a prošle godine ga je poslanik SNS Vladimir Đukanović ugostio u svojoj emisiji „Na kraju dana sa Đukom“. Rakočević je takođe označeni pripadnik navijačke grupe FK Rad, koja se, između ostalog, dovodila u vezu sa prvom „bakljadom“ na krovovima beogradskih višespratnica u vreme vanrednog stanja, a koje je, kao odgovor pobunjenim građanima koji su lupali u šerpe, upriličio upravo Đukanović – na vrhu svog solitera na Banjici.

SourceNova RS

Ostavite komentar

Najnovije objave

DRAGIŠIĆ SE PRAVDAO VOLOHONSKOM

Zoran Dragišić zv. Sijalica, profesor Fakulteta bezbednosti, u toku današnjeg dana kontaktirao je Vladimira Volohonskog, agenta GRU i lažnog...

Još priča na sličnu temu