22.9 C
Belgrade
utorak, 3 avgusta, 2021

ĐUKANOVIĆ U SUKOBU INTERESA: Odsad on bira sudije!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Za predsednika Odbora za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu izabran je poslanik SNS Vladimir Ðukanović. On je samim tim automatski postao i član Visokog saveta sudstva, kao i Državnog veća tužilaca. Ova odluka izazvala je oštre reakcije dela opozicije i domaće javnosti na društvenim mrežama.

Vladimir Đukanović izabran je za predsednika Odbora za pravosuđe i po funkciji će biti član Visokog saveta sudstva i birati sudije. Đuka bira sudije. Đuka”, napisao je na Tviteru Stefan Jovanović, funkcioner Narodne stranke.

Đukanović je, prema mišljenju onih koji su ovu vest komentarisali, nagrađen značajnom funkcijom za zasluge koje ima u odbrani brata predsednika Srbije Andreja Vučića, u slučaju “Jovanjica”.

PROČITAJTE JOŠ

đukanović,
- Advertisement -

Stručniji deo javnosti vidi sukob interesa u imenovanju Vladimira Đukanovića za predsednika Odobra za pravosuđe, državnu upravu i lokalnu samoupravu.

S obzirom na to da je Đukanović advokat po profesiji, postavlja se opravdano pitanje, kako može da se i dalje bavi advokaturom i brani interese svojih klijenata, a da s druge strane utiče na izbor sudija.

- Advertisement -
SourceNova RS
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti