17.3 C
Belgrade
petak, 27 maja, 2022

ĐUKANOVIĆ PREBAČEN U PARIZ: Sekunde ga delile od smrti!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Milo Đukanović, prvi čovek Crne Gore, prošle nedelje bio je u izuzetno teškom zdravstvenom stanju, upućeni kažu da su ga od smrti delile sekunde, a da je preživeo samo zahvaljujući najboljim francuskim lekarima koji su ga spasili nadljudskim naporima.

đukanović,

Đukanović je, prema saznanjima, iz podgoričke privatne klinike, kada tamošnji doktori nisu više znali kako da mu pomognu, transportovan avionom u Pariz u jednu od najboljih klinika u tom gradu. Tamo se lečio nekoliko dana, nakon čega se vratio u podgoričku bolnicu u kojoj se nalazi i trenutno, a njegovo stanje sada je stabilizovano.

- Advertisement -

Sve se odvijalo pod pravim velom tajni i crnogorska javnost nije znala ni da im je predsednik ozbiljno bolestan, niti da je bio lečen u inostranstvu.

Cela ova priča započeta je, naime, sredinom decembra kada je majka predsednika Crne Gore Stana Đukanović preminula u 86. godini od posledica kovida-19. Nekoliko dana kasnije održana je sahrana na koju je došao veći broj ljudi, a onda su simptome korone počeli da osećaju Đukanović, njegova rođena sestra, supruga i nekoliko prijatelja… Prvi čovek komšijske države dobio je visoku temperaturu, otežano je disao, trpeo je jake bolove u grudima, ustanovljena mu je ozbiljna upala oba plućna krila, međutim test na koronu pokazao je da je negativan. Ipak, smešten je odmah na kliniku u Podgorici, gde je dobio najbolji mogući tretman.

– Tretiran je kao kovid pacijent jer se verovalo da mu se korona odmah spustila u pluća i da je zato test, za koji se uzorak uzima iz grla i iz nosa, pokazivao da je negativan. Ležao je tu nedelju dana i delovalo je da tok lečenja ide dobro. Oko Nove godine je čak izašao iz bolnice, tada je i snimio onu novogodišnju čestitku za građane. Svi koji su gledali taj snimak videli su da je bio nenormalno bled, glas mu je bio promukao i videlo se da teško diše, nigde nije bilo one njegove britkosti.

- Advertisement -

Uzimao je terapiju kod kuće, ali bivalo mu je sve gore i gore, hospitalizovan je opet, ali podgorički lekari bili su izuzetno zabrinuti jer nikakvih naznaka poboljšanja nije bilo bez obzira na „agresivnu“ terapiju koju su mu davali, krvna slika bila mu je jako loša, pritisak takođe, dobio je bolove i u stomaku, nije mogao da stoji na nogama. Na sve to, stigla je do njega informacija da mu je rođena sestra priključena na respirator. Ubrzo posle toga donesena je odluka da se prebaci u inostranstvo, a u opticaju je, osim Francuske, bila i Italija – ispričao je izvor.

On je otkrio i da su ljudi iz Đukanovićevog okruženja i najbliži saradnici iz DPS-a bili van sebe od brige tih dana.

– A đe da takav čovek, pole svega, ode zbog korone, pa bilo bi stvarno preglupo, to su uglavnom pričali, ali sada su odahnuli, veruju da će se uspešno oporaviti – završava izvor iz Podgorice. 

Udarao na svetinje i dok se borio za dah

Drugog dana Nove godine, dok je njegovo zdravstveno stanje bilo vrlo komplikovano, Đukanović je na ponovno odlučivanje vratio sve zakone koje je donela Skupština na sednici 29. decembra, među kojima su i izmene Zakona o slobodi veroispovesti kojim se direktno udara na svetinje SPC.

- Advertisement -
SourcePravda
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti