-0.3 C
Belgrade
petak, 21 januara, 2022

ĐUKA: Evo ja hoću Rio Tinto da dođe u Srbiju, i protest protiv vas! (VIDEO)

NAJČITANIJE

- Advertisement -

SNS jastreb i jedan od glavnih uzdanica Aleksandra Vučića, Vladimir Đukanović, javno je podržao projekat Rio Tinta i poručio je da „hoće protest protiv onih koji ometaju da Rio Tinto dođe u Srbiju“.

Narod će u više od 30 gradova dići glas protiv spornih zakona o referendumu i eksproprijaciji, a za koje se sumnja da se upodobljavaju zbog toga da bi kompanija Rio Tinto mogla lakše da posluje u Srbiji, budući da je za sutra najavljena blokada saobraćaja od 14 sati.

Međutim, Vladimir Đukanović, čovek koji govori ono što Aleksandar Vučić misli, ne da se ne slaže sa ljudima koji protestuju na ovaj način, već se otvoreno stavio na stranu Rio Tinta i zalaže se za kontra protest.

- Advertisement -

– Vi idete stalno sa tom pričom „Nećemo Rio Tinto“. A šta mi koji hoćemo Rio Tinto? Evo, ja hoću Rio Tinto. I hoću protest zato što vi ometate da dođe Rio Tinto. Hoću protest protiv vas – rekao je Đuka u video obraćanju, a onda i nastavio:

– A što se to nama ne dopušta? Što se mi odmah proglašavamo za ljude koji ne žele dobro Srbiji? I to medijski tako „halabučete“. Evo, hoćemo protest, želimo Rio Tinto u Srbiji – poručio je naprednjački jurišnik.

Protesti protiv Rio Tinta u Srbiji, odnosno protiv iskopavanja litijuma, traju već duže vreme, ali su naročito intezivirani u prethodne dve nedelje. Podrška vlasti ovom projektu i više puta je, kako javno, tako tajno iskazana, dok građani s druge strane upozoravaju na istoriju poslovanja ove kompanije i ekološke katastrofe koje je izazvala u brojnim zemljama sveta.

- Advertisement -

Međutim, ne dotiče to Đuku mnogo, pa je sada jasno stao na stranu kompanije koja bi da iskopava litijum u dolini Jadra…

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti