ĐOKOVIĆ U SUZAMA: Novak se nije mogao suzdržati kada mu je Mekinro postavio ovo pitanje (VIDEO)

Obavezno pročitajte

Novak Đoković se rasplakao samo dva, tri minuta nakon što se plasirao u polufinale Australijan opena pobedivši Miloša Raonića sa 6:4, 6:3, 7:6(1).

Legendarni američki teniser Džon Mekinro mu je, kao voditelj programa na Rod Lejver areni, prišao i pitao kako se oseća sada kada je ostao bez velikog prijatelja Kobija Brajanta. Razgovor je počeo na sledeći način:

- Advertisement -

„Novače, ovo je bilo 36 burnih sati u svetu sporta, naravno – zbog tragične smrti Kobija Brajanta. Vidim da si i ti stavio njegova obeležja na svoju odeću. Znam da si jako tužan zbog onoga što se desilo, šta možeš da kažem o tome?“

,,Ne znam šta možemo da kažemo… Sve nas je to uhvatilo nespremne. On je jedan od najvećih sportista svih vremena, inspirisao je mene i mnoge druge. Imao sam sam tu sreću da imam odličan odnos sa njim, bio mi je podrška kada mi je bilo potrebno, davao mi savete, uvek je bio tu. On je bio moj mentor, moj prijatelj… Stvarno je srceparajuće ono što se desilo njemu i njegovoj ćerki (13-godišnja Điana je takođe, uz oca i još sedam osoba, poginula u padu helikoptera)“, rekao je Nole – i rasplakao se.

Mekinro je tada zastao, sačekao da se Đoković malo pribere, ali kako to nije odmah pošlo za rukom aktuelnom šampionu Australijan opena, Vilander je brzo skrenuo pažnju na činjenicu da je jedan od članova Noletov stručnog štaba, Goran Ivanišević, minule noći ušao u Tenisku kuću slavnih.

Suznih očiju, Nole je pogledao ka loži, pa se prvi put osmehnuo od početka ovog intervjua:

„Pa, on i nije više tu!“.

Kada je video da se Ivanišević vratio Novak mu je čestitao na ostvarenom uspehu.

Ovaj meč sa Raonićem je, pdsetimo, bio prvi Novakov otkako je saznao da je Brajant poginuo. Slavni američki košarkaš nikada nije skrivao da ,,postoji sveto trojstvo tenisa“, baš kao ni činjenica – da mu je Srbin najdraži, a Novak je, pomalo nestvarno, dan pre tragične smrti slavnog košarkaša, upravo o njemu i govorio prisećajući se pomoći koje je od njega dobio dok je prolazio kroz mučan period zbog povrede lakta.

Ostavite komentar

Najnovije objave

VLADIMIR PUTIN: Vukli su nas za nos, trebalo je ranije započeti dejstva u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je jedino zbog čega bi moglo da se žali to što Rusija nije...

Još priča na sličnu temu