21 C
Belgrade
nedelja, 2 oktobra, 2022

ĐOKOVIĆ OBJAVIO DA SE POVLAČI: Nezadovoljan radom ATP!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Đoković nezadovoljan ATP strukturom

Dvojca su se već pridružili, neki od najboljih tenisera sveta među kojima i Džon Izner.

Nezadovoljni statusom tenisera i muškog tenisa, igrači predvođeni Novakom Đokovićem odlučili su da formiraju posebno telo koje će zastupati njihove interese van strukture Asocijacije teniskih profesionalaca (ATP).

- Advertisement -

Prema pisanju “Njujork Tajmsa”, Đoković i Vašek Pospišil dali su ostavke na funkcije u Asocijaciji teniskih profesionalaca i planiraju forimiranje posebnog udruženja tenisera.

Srbin, koji je obavljao funkciju predsednika Unije igrača u okviru ATP, i Kanađanin, Đokovićev zamenik, su prema saznanjima američkog medija planove detaljno opisali u dokumentu koji su prosledili drugim igračima, a u njemu su istakli da je neophodno kreiranje autonomnog tela koje će štititi interese tenisera.

đoković,
foto: EPA/Jason Szenes

– Cilj PTPA nije da zameni ATP, već da pruži igračima samoupravnu strukturu nezavisnu od ATP i tako omogući direktno reagovanje na potrebe i brige igrača koji su članovi – navedeno je u dokumentu prosleđenom igračima.

- Advertisement -

Povodom formoranja novog tela oglasio se Pospišil koji je istakao da će se igrači sastati u subotu uveče i “fotografijom ovekovečiti istorijski trenutak”. Takođe, Kanađanin je rekao da bi grupa imala “u osnovi istu funkciju kao sindikat”, ali sa više pravne fleksibilnosti.

Dvojcu su se već pridružili neki od najboljih tenisera sveta među kojima i Džon Izner.

- Advertisement -
SourceEspreso
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti