ĐILAS: Vučić od Srbije pravi metu za islamske teroriste, svađa nas s Rusijom

1
422

Vučić i slika o njemu u svetu

Pred očima celog sveta raspala se slika koju Aleksandar Vučić godinama pravi o sebi kao čoveku koga ceo sveta uvažava i poštuje. Postalo je jasno da ne postoji interes Srbije koji Vučić nije spreman da ugrozi samo da bi odobrovoljio nekog svetskog lidera i tako pokušao da „kupi“ podršku za svoju vladavinu, koja se zasniva na mržnji i podelama.

Sporazumom u Vašingtonu koji predviđa obavezu Srbije da preseli svoju ambasadu u Jerusalim predsednik nije samo ponovo odstupio od zajedničkog stava svih zemalja sveta osim SAD u Gvatemale, već je i prekršio rezoluciju Saveta bezbednosti praveći od Srbije metu za islamske teroriste okrećući po ko zna koji put leđa Evropi. I sve to da bi seo ispred Trampa i tako pokušao da impresionira domaću javnost i pokaže kako on ima podršku predsednika SAD, koji mu je čak uručio i ključeve Bele kuće, koji se kupuju u radnji sa suvenirima.

U isto vreme Marko Đurić je u pokušaju da odbrani šefa od podsmeha međunarodne javnosti priznao da Vućić Putina čeka ispred vrata i po sat i po vremena samo da bi kamere snimile njihovo rukovanje i da bi Vučić pričao o tome kako ima fenomenalne odnose sa predsednikom Rusije.

Za samo jedan dan srušila se osmogodišnja predstava u kojoj se Vučić lažima predstavlja kao najpametniji, jedini poštovan, sveznajući … Svet i domaća javnost svojim očima su videli kako se nepokolebljivi i hrabri pregovarač pretvara u zbunjenog čoveka, koji na ceremoniji potpisivanja Sporazuma prvi put vidi šta u tom dokumentu piše.

Osim što ponižava sebe, Vučić ponižava i Srbiju uz aplauze ministara u tehničkoj vladi, ali i njegovih partnera Aleksandra Šapića i Ivice Dačića. Potpuno je jasno da Srbija nema više ni Vladu ni Skupštinu, koje imaju kapacitet da zaustave samovolju jednog čoveka.

Jedini moralan potez je ostavka Aleksandra Vučića.
Stranka slobode i pravde insistira na što hitnijem otvaranju razgovora režima i opozicije pod pokroviteljstvom EU, koji treba da obezbedi uslove za sprovođenje fer i poštenih izbora koji treba da vrate državu građanima.

1 COMMENT

  1. Kakve koncesije nudi AV za 200.000.000 dolara? Prezaduzuje nas i dalje. Glavna tacka za dobijanje sredstava je priznanje Pristine. Zasto je prihvaceno premestanje ambasade Srbije iz Tel Aviva i uspostavljanje diplomatskih odnosa izmedju Izraela i Pristine? SAD su pobedile u velikom obimu. Zar ovde nije u pitanju uspeh EU da dovedu za pregovaracki sto Beograd i Pristinu? SAD je napravila proboj na Balkanu a sto nedaju Rusiji i Kini. Nije se uzeo u obzir ni stav Palestine, tako da Srbija gubi privrzenost ostalih drzava koje su na njenoj strani. Zar ovo nije poruka ostalima da priznaju Izrael? Prijateljstvo Tel Aviva i Pristine je pojacano a samim tim i pozicija Kosova u svetu. Amerika netreba da dobije glasove Srba na izborima.

Ostavite komentar