DJB: Večeras protest, u ponedeljak blokada skupštine

Obavezno pročitajte

DJB pozvao na blokadu

Pokret Dosta je bilo (DJB) pozvao je danas građane da se 2.avgusta okupe ispred zgrade Skupštine Srbije u Beogradu u znak protesta protiv konstituisanja novog saziva Skupštine, koje je zakazano za 3. avgust, a za šta je DJB najavio blokadu.

Prva sednica Skupštine Srbije sazvana je za ponedeljak, sa početkom u 10 časova, a na dnevnom redu se nalazi potvrđivanje mandata poslanika, izbor predsednika, potpredsednika i generalnog sekretara Skupštine, kao i izbor članova parlamentarnih radnih tela.

- Advertisement -
DJB,

“Ovaj protest je uvod u blokadu Skupštine Srbije za vreme konstituisanja falsifikovane skupštine, što se očekuje za ponedeljak ili utorak izmedju 10 i 12 časova i prilika za dogovor o zajedničkoj akciji kojom ćemo sprečiti konstituisanje lažnog parlamenta”, navodi se u saopštenju DJB.

DJB dodaje da je najbolji način da se odbrane interesi Srbije “obaranje falsifikovanih izbora”, jer “na taj način vlast gubi skupštinu i vladu, i mogućnost da na bilo kakav štetan dokument stavi bilo kakav potpis”.

Protestno okupljanje zakazano je za 20 sati, a najavljeno je obraćanje predsednika DJB Saše Radulovića.

SourceNova S

2 COMMENTS

Ostavite komentar

Najnovije objave

ĐORĐE VUKADINOVIĆ: Opozicija dobija Beograd, SNS i SPS u zbiru ne mogu preći 40 posto

Opozicija matematički i analitički dobija izbore u Beogradu 17. decembra, dok vladajuća koalicija SNS-SPS ne može da pređe ni...

Još priča na sličnu temu