Đaci posle sedam dana ponovo u školi „Vladislav Ribnikar“, umesto nastave – podrška

Obavezno pročitajte

Nedelju dana nakon tragedije u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar”, učenici se vraćaju u klupe. Umesto uobičajene nastave, deci će biti pružena podrška i otvoren razgovor. Nastava će početi onda kada učenici i nastavnici procene da je za to došlo vreme.

Oni đaci koji to žele, danas mogu da krenu u školu. Kako su RTS-u potvrdili u Savetu roditelja OŠ „Vladislav Ribnikar“, roditelji su sinoć o tome obavešteni mejlom.

- Advertisement -

Pozvani su i roditelji da ukoliko postoji potreba dođu sa decom, koja bi ovaj prvi dan u školi i sedmi dan od tragedije trebalo da provedu sa odeljenskim starešinama na dva školska časa.

Aktivnosti će se prilagođavati potrebama, a deca, roditelji i nastavnici mogu da razgovaraju sa psiholozima koji su u školi kako bi im pružili podršku.

Juče su u školi održana dva sastanka članova Saveta roditelja i na kraju je kasno doneta odluka da se usvoji preporuka Ministarstva prosvete, psihologa i stručnjaka i da bi deca trebalo da se vrate rutini.

I danas, kao i prethodna dva dana, vrata škole od jutra su otvorena za produženi boravak učenika od prvog do četvrtog razreda.

Policija obezbeđuje ulaz u školu.

U danu kada se đaci vraćaju u školu medijima je upućena molba da deca, roditelji i nastavnici ne budu izloženi objektivima i pogledima, a saveti psihologa i medijskih stručnjaka da bi neprimereno izveštavanje značilo reviktimizaciju, tj. ponovno preživljavanje traume, posebno kod dece.

Sutra bi dan u školi „Vladislav Ribnikar“ trebalo da počne razrednim časom, a da se završi roditeljskim sastancima i da za decu traje sat duže nego danas.

Roditelji bi do kraja sedmice trebalo da budu obavešteni o planovima za narednu nedelju. Na njima rade predstavnici resornih ministarstava, nastavnici, roditelji i psiholozi.

SourceSputnik

Ostavite komentar

Najnovije objave

Đukanović upoznao Vučića na stadionu: On i njegov brat su se žestoko tukli sa grupom navijača

Vladimir Đukanović, poslanik iz redova vladajuće Srpske napredne stranke, otkrio je na koji način se upoznao sa predsednikom države...

Još priča na sličnu temu