4.3 C
Belgrade
nedelja, 5 decembra, 2021

DIREKTORKA U LAZI: Antivakseri su zločinci koji treba da odgovaraju , zahteva linč Nestorovića!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Direktorka Klinike za psihijatrijske bolesti „Laza Lazarević“ doktorka Ivana Stašević Karličić ocenila je da se pulmolog Branimir Nestorović ponaša nemoralno i da može i krivično da odgovara zbog nepoštovanja stručnog standarda!

Govoreći o medicinarima koji su prekršili etiku i regulativu lekarske komore i svoje lične stavove o korona virusu i pandemiji iznosili nasuprot naučnih, Stašević Karličić se osvrnula i na slučaj doktora Branimira Nestorovića koji je u vreme pandemije korona virusa profitirao i zaradio čitavih 50.000 evra samo od jedne knjige.

– Sa strane lekarske etike ovakvo ponašanje nije moralno. Tu nema zbora. Sa druge strane u ustanovama u zdravstvenom sistemu u kome postoji lekarska komora dozvoljeno je da svako iznese svoje stavove, koji nisu utemeljeni na svetskom stručnom koncenzusu. Oni koji se ne bave naukom imaju jedinu odgovornost da sprovode ono što je stručni standard, sve izvan toga, osim moralne vrednosti, nosi i krivičnu odgovornost – rekla je Stašević Karličić u jutarnjem programu Kurir televizije.

- Advertisement -

Navela je i da je u startu napravljena greška što su određene ličnosti svojom atraktivnom prezentacijom privlačile pažnju medija i javnosti.

– Mislim da su mediji neko vreme bili privučeni tom atraktivnom prezentacijom stavova i mislim da treba sistematičnije birati one kojima treba verovati prilikom govora o pandemiji – navela je Stašević Karličić.

Osvrnula i na antivaksersku atmosferu koja vlada u Srbiji i sprečava suzbijanje pandemije korona virusa.

- Advertisement -

– Antivakserski stavovi prožeti su jakim emocijama, ali nisu utemeljeni na naučnim stavovima, a mi ih posmatramo kao precenjene, da ne kažem sumanute. One nisu baš podložne korekciji, teško ćemo neke ljude ubediti u naučni ispravan stav, zbog toga što je polazna tačka u tim čudnim i bizarnim idejama nelogičnost. Sve ostalo se veoma logino nadovezuje u jedan niz i puni nas afektom – naglasila je direktorka ustanove „Laza Lazarević“.

- Advertisement -
SourceKurir
- Advertisement -

Srodni članci

1 KOMENTAR

  1. Doktorka željna pažnje. Zašto se ona oglašava,nego da privuče pažnju i ogrebe se za malo pojavljivanja u novinama. Rekla bih i sujetna i ljubomorna. Vrati se medju svoje pacijente, tamo ti je mesto. Kad budeš ti dostigla nivo znanja i sposobnosti jednog Nestorovića i kad budeš bila sposobna da ti napišeš knjigu onda se javi. Ali bojim se da ti veličinu Nestorovića nećeš nikad da dostigneš.

Ostavite komentar

Najnovije vesti

%d bloggers like this: