27.8 C
Belgrade
četvrtak, 29 jula, 2021

KRENULO MEĐUSOBNO DRUKANJE U SNS: Direktor policije Rebić ide na saslušanje!

NAJČITANIJE

- Advertisement -

Direktor policije Vladimir Rebić biće u četvrtak 15. jula saslušan u Višem tužilaštvu u Beogradu u sklopu istrage koja se vodi protiv bivšeg zamenika načelnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) Gorana Papića, saznaje Danas iz izvora bliskih istrazi.

Rebićevo saslušanje predložila je odbrana Gorana Papića, koji se tereti da je počinio krivično delo zloupotreba službenog položaja.Milan Stanić, Vladimir Rebić i Slobodan Malešić FOTO: ATA imagesMilan Stanić, Vladimir Rebić i Slobodan Malešić FOTO: ATA images

Rebić se sumnjiči da je u aprilu 2020. godine, mimo procedura, naložio da se Marku Miljkoviću, članu grupe Veljka Belivuka, vrati blindirani automobil, piše Danas.

- Advertisement -

Podsetimo, u sklopu iste istrage krajem aprila je saslušan i bivši ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Nakon Stefanovićevog saslušanja, u kojem je negirao ikakvu povezanost sa slučajem, Papić je posle skoro dva meseca pušten iz pritvora.

Papić je u izjavi tužiocu istakao da nije počinio krivično delo za koje se sumnjiči, dodajući da je isključivo postupao po nalozima ministra Stefanovića, koji je u tom trenuktu predvodio Ministarstvo unutrašnjih poslova.

- Advertisement -

Da podsetimo, Papić je istakao da ga je u aprilu 2020. telefonom zvao Stefanović i objasnio mu da će biti saslušan Marko Miljković, čovek koji se trenutno nalazi u pritvoru pod sumnjom da je zajedno sa Veljkom Belivukom počinio najmanje tri ubistva, kao i niz drugih krivičnih dela.

Stefanović je, pričao je Papić, tada tražio da SBPOK sasluša Miljkovića, da to urade profesionalno i efikasno i da zapisnike sa saslušanja dostave nadležnom tužiocu.

Tog 15. aprila, Papića je ponovo zvao Stefanović ljut zbog toga što se Miljković već pet sati nalazi u Policijskoj upravi Beograd, a još uvek nije saslušan u SBPOK-u.

Kako je Papić ispričao na saslušanju, on je postupajući po nalogu ministra organizovao da se Miljković doveze u SBPOK, gde je saslušan u svojstvu građanina, a potom vraćen u PU Beograd.

On je naglasio da tokom tih razgovora ministar Stefanović nikakav automobil nije spominjao, kao ni on sam u razgovorima sa rukovodiocima PU Beograd.

- Advertisement -
- Advertisement -

Srodni članci

Ostavite komentar

Najnovije vesti